Ghidul pescarului începător: 3 aspecte de care să ții cont dacă vrei să practici un sport relaxant
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Vrei să încerci un sport care să îți permită să te relaxezi în mijlocul naturii? Ce-ai zice de pescuit?

Pescuitul este un sport foarte apreciat, indiferent de nivelul de performanță. Cu ajutorul ghidului de mai jos vei afla tot ce trebuie să știi ca pescar începător, de la echipamentul de bază la reguli de pescuit și tehnici.

În plus, vei descoperi și cum trebuie să te echipezi corect pentru o experiență cât mai plăcută pe baltă, de la undița de pescuit care te ajută să fii eficient și să capturezi cei mai râvniți pești la scaunul de pescuit care îți permite să te bucuri de confort chiar pe malul apei.

Undița telescopică de pescuit, echipamentul de bază pentru începători

Dacă te afli pentru prima dată în fața raionului de echipamente de pescuit, cu siguranță te întrebi ce undiță de pescuit să alegi pentru prima experiență pe baltă.

Pescarii începători au nevoie de un echipament simplu, care să îi ajute să învețe tehnicile de bază și să descopere toate laturile acestui sport. Undița telescopică este o alegere foarte bună de cele mai multe ori,  pentru că poți regla lungimea în funcție de zona în care pescuiești și suprafața de apă pe care vrei să o acoperi. Undița de pescuit simplă este ușor de folosit chiar dacă îți lipsește experiența și este la fel de ușor de pregătit pentru prima lansare în apă. Odată aleasă undița, vei avea nevoie de fir de pescuit, nadă, cârlige și momeli. Toate acestea completează echipamentul de pescuit pentru începători.

Cât despre echipamentul dedicat confortului tău, vei avea nevoie de un scaun pentru pescuit.

Spre deosebire de alte scaune de exterior, scaunul pentru pescar are picioare foarte stabile pe orice tip de suprafață, este echipat cu buzunare de depozitare a accesoriilor de pescuit și este rezistent la intemperii. În plus, are o structură pliabilă, astfel că este ușor de transportat.

La fel de utilă se va dovedi și o umbrelă de pescuit, care să îți ofere protecție împotriva razelor UV sau a precipitațiilor ușoare.

Reguli de pescuit pentru pescarii începători

Ce trebuie să știi ca pescar începător? Există câteva reguli și sfaturi de care să ții cont la prima sesiune de pescuit. În lista de mai jos le găsești pe cele mai importante, care îmbină siguranța ta pe malul apei cu eficiența în timpul sportului. Iată ce trebuie să știi ca pescar începător: 

● Verifică dacă în perioada aleasă de tine este permis pescuitul în toate zonele și asigură-te că eviți pescuitul în perioada de prohibiție;
● Începe cu practicarea pescuitului staționar, un stil de pescuit relaxant și ușor, ideal pentru începători;
● Respectă regulile fiecărei zone sau lac de pescuit, fie el public sau privat;
● Alege o baltă privată de pescuit unde populația piscicolă este mai mare, astfel că și șansele să prinzi pește sunt mult mai mari;
● Mergi la pescuit însoțit de alți pescari cu experiență, care să te ajute cu sfaturi utile;
● Alege o destinație care să îmbine relaxarea cu pescuitul, așa cum sunt lacurile și bălțile din afara orașelor, împrejmuite de păduri și zone cu vegetație;
● Echipează-te corespunzător și alege echipamentul potrivit pentru începători, de la undița de pescuit la scaunul de pescar.

Tehnici de pescuit de bază pentru pescarii începători

Ca pescar începător, ai șansa să explorezi diverse tehnici de pescuit și să o descoperi pe cea care se potrivește cel mai bine în funcție de locul ales și tipul peștilor pe care încerci să îi capturezi.

Tehnicile de bază presupun utilizarea echipamentului de pescuit în favoarea ta, dar și alegerea strategică a locului de pescuit.

Astfel, va trebuie să descoperi cea mai eficientă tehnică de aruncare a momelii, de alegerea a acului de pescuit și a locului, dar și cum să te adaptezi în funcție de fiecare tip de pește.

Testează mai multe moduri de aruncare a momelii. Poți începe să arunci momeala cât mai aproape de mal sau poți marca un traseu cu momeală care să conducă peștii către undița ta.

La fel de importantă este și distanța la care lansezi undița de pescuit, ce trebuie adaptată în funcție de activitatea peștilor în apă. Un alt detaliu important este controlarea undiței și mișcarea cât mai naturală a momelii din ac. Peștii sunt atrași de momeala care imită hrana lor naturală, astfel
că poate fi o tehnică bună pentru a le atrage atenția.

Ești pregătit pentru o nouă experiență? Descoperă un sport relaxant, așa cum este pescuitul și bazează-te de la început pe un echipament eficient și ușor de utilizat, așa cum este undița telescopică de pescuit și scaunul de pescar. Îmbină confortul cu eficiența de fiecare dată când mergi la pescuit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel