Baconschi: Conducerea MAE, populată cu țuțeri politici
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
baconschi
baconschi

Noua conducere a MAE este populată cu "ţuţeri politici transferaţi direct de pe platourile Antenei 3”, consideră fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, atrăgând atenția că românii se află ”doar la începutul unui dezmăţ administrativ care ne va costa enorm şi care se va etala nestingherit”, în cazul unei victorii a USL la alegerile parlamentare.

”Deși nu suntem o țară de impostori, tocmai așa vom fi socotiți după seria de numiri fără acoperire (sau foarte acoperite) pe care guvernul Ponta le execută foc-cu-foc”, apreciază, vineri, prim-vicepreşedintele PDL, Teodor Baconschi, într-o postare pe blogul personal.

În opinia fostului ministru de Externe, toate aceste numiri ale premierului Victor Ponta ”doare atât de rău încât enervezi pe toată lumea și trebuie să faci pasul înapoi”.

Amintind de numirile ratate de la Ministerul Educației, precum și de numirea lui Daniel Constantin la Ministerul  Agriculturii sau de ascensiunea ”dlui Cernea, care – fără să fi obținut o biată licență – îl va ”consilia” pe dl Ponta contra unui salariu din fonduri publice”, Teodor Baconschi se arată mirat de numirea lui Dan Petre în funcția de secretar de stat la MAE, apreciind că ”implantarea acestei clientele fără merite divulgă penibila criză de resurse umane în sânul nereformatelor partide componente ale USL”.

”Cum să evaluezi noua conducere MAE, populată cu ţuţeri politici transferaţi direct de pe platourile Antenei 3? Domnul secretar de stat Dan Petre, bunăoară, care lipseşte de pe toate motoarele de căutare bibliografică, susţinea mai demult, pe site-ul Universităţii Bucureşti, că are titlul de doctor: aş fi curios să ştiu cine i l-a conferit. Domnia sa pretinde totodată că este «diplomat» al EHESS (mi-ar plăcea să văd trofeul scanat) şi că a publicat numeroase studii şi articole (abia aştept să consult lista acestora). De ce nu va fi rămas simpatica dna Natalia Intotero învăţătoare la Brad, unde ar fi făcut faţă cu brio, în loc să (re)devină secretar de stat? Implantarea acestei clientele fără merite divulgă penibila criză de resurse umane în sânul nereformatelor partide componente ale USL”, adaugă Teodor Baconschi.

”Suntem doar la începutul unui dezmăț administrativ care ne va costa enorm și care se va etala nestingherit mai ales dacă USL, călare pe toate pârghiile puterii, își va menține, după noiembrie, majoritatea parlamentară încropită din oportunism și trădare. Înțeleg foarte bine să-mi respect adversarii politici, dacă sunt respectabili atât prin formație, cât și prin atitudine și bilanț profesional. Până acum, confruntat cu desantul uselist, nu am avut însă ocazia. Are sens să mai sper că statul român nu va fi confiscat și aruncat în trecut? Da, fie și pentru că alegerile generale vin abia peste 7 luni”, conchide Teodor Baconschi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel