Avocatul Piperea: "E ca şi când ne-am judeca cu nişte stafii". Ce cere Dan Tudorache la Sectorul 1
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Gheorghe Piperea, avocatul lui Dan Tudorache, a explicat de ce primarul Dan Tudorache a făcut o nouă solicitare către instanţă pentru invalidarea alegerilor de la Sectorul 1. 

VEZI ŞI Mutare ŞOC la Sectorul 1. Dan Tudorache cere INVALIDAREA alegerilor. Care este motivul - DOCUMENT

"Legitimitatea Biroului Electoral de Circumscripţie de a da un rezultat final nu e o idee nouă. BEC a dat o hotărâre pe 13 octombrie din care rezulta că la sectoarele din Bucureşti nu erau finalizate numărătorile manuale, introducerea voturilor în sistem. Noutatea este că acest BES s-a desfiinţat chiar pe 15 octombrie, când s-a pronunţat decizia de validare a alegerilor. Acum, întrebarea care se pune este cine cu cine se judecă.

Noi suntem, bineînţeles, apelantul, alături de alţi 50 de apelanţi, dar întrebarea este dacă se pronunţă o hotărâre definitivă împotriva cuiva, cine este acest birou electoral de circumscripţie în momentul de faţă? E ca şi când ne-am judeca cu o stafie. În mod normal ar trebui să se repună pe rol dosarul. Sugestia mea este să se introducă în cauza AEP, pentru că pur şi simplu Birourile Electorale de Circumscripţie, toate, s-au desfiinţat. E o mare lacună a legii. Asta arată atenţia cu care legiuitorul pandemic român tratează legea. Ar fi trebuit introdusă o dispoziţie prin care până la finalizarea tuturor  proceselor electorale, niciun biroul electoral să nu se desfiinţeze. Ori acest lucru nu există în lege!", a declarat Gheorghe Piperea la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel