Data publicării:

Autorizarea unui salon de înfrumusețare. Corina Munteanu, preşedintele PADIR: Nu există o altă lege care să ne spună ce avem de făcut

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Autorizarea unui salon de înfrumusețare. Corina Munteanu, preşedintele PADIR: Nu există o altă lege care să ne spună ce avem de făcut / Foto: Pixabay
Autorizarea unui salon de înfrumusețare. Corina Munteanu, preşedintele PADIR: Nu există o altă lege care să ne spună ce avem de făcut / Foto: Pixabay

Corina Munteanu, președinte al Patronatul Antreprenorilor din Industria Înfrumusețării din România, a vorbit despre autorizările saloanelor de înfrumusețare.

Corina Munteanu, președinte al Patronatul Antreprenorilor din Industria Înfrumusețării din România, a spus la Mi-Th Influencer cum pot obține saloanele de înfrumusețare din România o autorizația de funcționare, menționând importanța respectării normelor de igienă.

"Normele de igienă sunt normele în baza cărora se autorizează un salon de înfrumusețare. Noi ne desfășurăm activitatea în baza acestui ordin, nu există o altă lege care să ne spună ce avem de făcut și cum avem de făcut, ci noi ne subordonăm acestui ordin de ministru. Acolo se vorbește și despre cum trebuie să-ți amenajezi un salon de înfrumusețare, ce dotări minime trebuie să ai, absolut orice, până și pe partea de cosmetică sunt reglementați pașii unui tratament cosmetic, deci este foarte amplu ca să spun așa.

VEZI ȘI: Ce trebuie să faci dacă vrei să-ți deschizi un business de frumusețe. Corina Munteanu: Am primit un mesaj de la o doamnă și nu știa care sunt pașii pe care trebuie să-i urmeze / video

Corina Munteanu, despre noul ordin pus în dezbatere publică

În momentul de față noul ordin, care este pus în dezbatere publică este mult mai benefic și mult mai bine conceput decât vechiul ordin unde acolo, într-adevăr, ne loveam de tot felul de lucruri, dar și aici mai avem câteva modificări de efectuat. Este mai concis, înțelegi mult mai ușor ce ai de făcut și cum ai de făcut", a spus Corina Munteanu, președinte al Patronatul Antreprenorilor din Industria Înfrumusețării din România.

"Eram odată într-un salon și venise un control. Acolo scria că trebuie să fie 86 de centimetri între chiuvetă și masa de manichiură. Măi nene, de ce nu 80, de ce nu 85? Și ce contează atât de mult? Adică să fie în imediata apropiere înțeleg, dar 86 de centimetri?", a întrebat-o Mirela Vescan pe Corina Munteanu.

"Există niște specificații în ordin, gen că un post de coafor trebuie să aibă alocați 3 metri pătrați și este absolut normal pentru că trebuie să te învârți în jurul scaunului , sunt niște coordonate, dar de 86 de centimetri nu am văzut", a spus surprinsă Corina Munteanu.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel