Atac Capitoliul SUA. Joe Biden: Jill şi cu mine suntem devastaţi
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto Casa Albă a SUA
Foto Casa Albă a SUA
Preşedintele american Joe Biden s-a declarat "devastat" după atacul de vineri de la Capitoliu, în care un poliţist a murit.

"Jill şi cu mine suntem devastaţi la aflarea veştii despre atacul violent asupra unui punct de control de securitate de la Capitoliul Statelor Unite", a spus preşedintele Joe Biden într-o declaraţie, ordonând coborârea în bernă a steagurilor de la Casa Albă, relatează Agerpres.

"Ştim cât de dificil este pentru Capitoliu, pentru toţi cei care lucrează acolo şi cei care îl protejează", a mai spus preşedintele, la mai puţin de trei luni după asaltul asupra sediului Congresului de către susţinători ai fostului preşedinte Donald Trump.

Reamintim că o maşină s-a izbit vineri de un gard de securitate din exteriorul Capitoliului, lovind doi poliţişti. Unul din poliţiştii răniţi şi autorul atacului au murit. Atacatorul a fost împuşcat de poliţişti după ce a ieşit din vehicul ameninţând cu un cuţit şi a murit la scurt timp la spital. Poliţistul a murit, de asemenea, din cauza rănilor.

VEZI ȘI: UPDATE: Atac Capitoliul SUA. Un polițist din cei doi călcați de mașină și atacatorul au murit

Poliţia a spus că nu ştie încă ce l-a motivat pe atacator şi nu l-a identificat.Toate străzile care duc spre sediul Congresului au fost blocate şi zeci de maşini de poliţie au fost trimise în zonă, care a fost survolată şi de un elicopter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel