Data publicării:
Ai curățat vreodată salteaua patului? Dacă nu, este timpul să o faci: ai nevoie de câteva produse
Cu toții cunoaștem acea senzație minunată când dormim într-un așternut proaspăt spălat. Un pat curat și confortabil ne face fericiți. Dar, în mod ciudat, mulți oameni omit să curățe și salteaua patului.
Dacă ai ști ce se ascunde în salteaua patului, probabil că imediat o vei curăța. Doar dacă ai lenjeria curată, asta nu înseamnă neapărat că dormi într-un pat curat. Se recomandă să vă curățați salteaua de două ori pe an, pentru a menține patul cu adevărat curat.
Te-ai gândit vreodată ce se ascunde în saltea: acarieni, piele moartă, murdărie, dar și alte resturi. Prin urmare, salteaua trebuie întreținută în mod regulat, mai ales dacă suferi de alergii sau ai animale de companie.
Hotă curată și sclipitoare cu un produs minune din cămară: în jumătate de oră grăsimea se va dizolva
Evident, acest lucru nu este deloc plăcut mai ales pentru persoanele alergice la acarienii și praf, așa că trebuie să acorde o atenție deosebită saltelei. Te trezești des dimineața cu nasul înfundat, mâncărime sau te dor ochii? Atunci s-ar putea ca acești mici monștri să trăiască în patul tău.
Saltelele își dublează greutatea la fiecare 10 ani. Poate nu te-ai gândit niciodată la asta, dar e adevărat că greutatea unei saltele se dublează la fiecare 10 ani. S-ar putea să fie la fel și cu salteaua ta. Salteaua acumulează firele de păr, celule moarte ale pielii, mucegai, bacterii, praf și acarieni.
Sună destul de groaznic, nu? Dar nu vă faceți griji. Este foarte ușor să curățați o saltea și o puteți face cu ușurință acasă.
Ai curățat vreodată salteaua patului? Dacă nu, este timpul să o faci: ai nevoie de câteva produse
În trei pași îți poți curăța salteaua rapid și ușor. Ai nevoie de praf de copt, un aspirator și o cârpă umedă.
Pasul 1: Mai întâi aspirați bine salteaua, eliminând praful și murdăria. Asigurați-vă că peria aspiratorului este curată înainte de a o folosi pe pat, altfel salteaua se va murdări mai mult.
Pasul 2: Bicarbonatul de sodiu vă scăpă de toate acele mirosuri urâte și este disponibil în fiecare magazin alimentar! Bicarbonatul de sodiu funcționează: elimină mirosurile, umezeala, murdăria și lăsă salteaua proaspătă și curată.
Pasul 3: Petele de pe saltea se curăță ușor cu un amestec de bicarbonat de sodiu, apă și sare și lăsați să acționeze 30 de minute. Apoi ștergeți cu o cârpă umedă.
Cum să-ți protejezi salteaua?
Folosește o husă de protecție pentru saltea, care o va proteja de bacterii, acarieni sau petele care pot apărea accidental. În plus, husa se spală ușor la mașina de spălat.
Aspiră salteaua de fiecare dată când schimbi așternuturile. Praful, particulele de piele sau acarienii acumulați în saltea vor fi îndepărtați. Procesul de aspirare durează aproximativ 15 minute, iar tu vei câștiga un somn odihnitor și sănătos.
Spală oglinzile cu ceai negru: vor fi mai strălucitoare și fără urmă de praf
Răsucește salteaua o dată la trei luni, deoarece, în felul acesta, se uzează uniform. Prin răsucirea saltelei o dată la 3 luni, partea de la cap va ajunge la picioare și invers, evitând să se creeze o adâncitură în saltea.
O dată la șase luni se recomandă întoarcerea saltelei, de pe o parte pe cealaltă, în cazul în care este o saltea cu două fețe, ne sfătuiește somnart.ro
Evită să mănânci în pat ca micile firmituri să nu se împrăștie în pat. Aceste particule fine, dar și lichidele scurse în țesătura saltelei, vor duce la mirosuri neplăcute, mucegai și bacterii.
Aerisește camera și salteaua: deschide larg geamurile și lasă să intre aerul și razele soarelui. Nu uita să îndepărati toate așternuturile de pe pat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News