700 de imigranți au murit în trei zile, în naufragii pe Marea Mediterană
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cel puţin 700 de imigranţi au murit în urma a mai multor naufragii care au avut loc în această săptămână pe Marea Mediterană, a declarat duminică un purtător de cuvânt al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), citat de agenţia DPA.

Bilanţul vine în urma a trei naufragii care au avut loc miercuri, joi şi vineri pe Marea Mediterană pe ruta Libia-Italia, bazându-se pe mărturiile supravieţuitorilor, a explicat Carlotta Sami, purtător de cuvânt al filialei UNHCR în Roma.

Circa 550 de persoane sunt date dispărute după ce o barcă s-a răsturnat joi, iar alţi 100 de imigranţi ar fi prinşi printre fragmentele unui alt vas care s-a scufundat miercuri.

De asemenea, un număr nespecificat de persoane lipsesc după ce barca în care călătoreau pe Mediterană s-a scufundat vineri.

Şi imigranţii care au supravieţuit altor naufragii recente pe Mediterană au sesizat dispariţia altor persoane cu care călătoreau, a precizat Sami.

"Luând în considerare aceste cifre, estimăm că sunt cel puţin 700 de victime, fără a avea vreo certitudine asupra acestor cifre sau asupra identităţilor lor", a declarat oficialul UNHCR.

Peste 500 de imigranţi au fost salvaţi sâmbătă din bărci supraaglomerate ale traficanţilor în apropiere de regiunea de coastă a Libiei, cu ieşire la Marea Mediterană, de autorităţi italiene şi irlandeze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel