15 români , BLOCAȚI în Arabia Saudită. "Fac tot posibilul pentru a găsi o soluție"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
foto Pixabay
foto Pixabay
15 români au rămas blocați în Arabia Saudită. Autoritățile intervin pentru a-i putea aduce acasă.

15 sportivi români au rămas blocați în Arabia Saudită după ce autoritățile saudite au închis complet granițele ca reacție la evoluției pandemiei la nivel global, scrie DigiSport.ro. Toate zborurile dar și traficul terestru sau pe apă au fost suspendate pentru o perioadă de cel puțin o săptămână.

Staff-ul Sport Arena Streetball care a coordonat organizarea FIBA 3x3 World Tour Final e format la Jeddah din 15 reprezentanți. Acesta a fost singurul eveniment sportiv internațional organizat în 2020 în Arabia Saudită, dar și cel mai important eveniment baschetbalistic la nivel mondial care a avut loc în 2020.

Nu vor ajunge acasă de sărbători

"Este o situație delicată și neplăcută, însă asumată, având în vedere că am organizat un eveniment sportiv în plină pandemie. Reprezentanții Ministerului Sportului din Arabia Saudită și ai Federației Saudite de Baschet, parteneri ai evenimentului, fac tot posibilul pentru a găsi o soluție și de asemenea ne-au oferit toate condițiile pentru ca șederea noastră neprevăzută aici să fie cât mai plăcută,

“În situația noastră mai sunt trei echipe participante. Una dintre ele, Ub din Serbia rămasă în Jeddah și alte două, Piran din Slovenia și Lausanne din Elveția, care au rămas blocate în capitala Riad, unde aveau escală. Ambasada României la Riad ne-a informat că menține legătura cu ambasade ale altor state UE care au cetățeni în aceeași situație și că ar exista posibilitatea organizării unor zboruri comune de repatriere. Atât partenerii locali cât și FIBA încearcă să ne ajute, însă momentan nu se întrevăd alte soluții pentru a ajunge acasă de sărbători.”, a declarat Vlad Constantinescu, managing partner Sport Arena.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel