Alegerea lui Mihai Silvăşan pe banca naţionalei de baschet, o alegere inspirată. Carmen Tocală, preşedintele FR Baschet, l-a aşteptat ani buni
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Carmen Tocală, preşedintele Federaţiei Române de Baschet, a spus de ce Mihai Silvăşan este antrenorul perfect pentru echipa naţională, dar şi că acesta a fost aşteptat mult timp pentru a prelua această funcţie. 

Mihai Silvăşan, în vârstă de 39 de ani, a devenit antrenorul echipei naţionale de baschet la finalul anului 2023, înainte de Crăciun.

"Este o provocare mare pentru mine! Nu am refuzat niciodată prezenţa ca jucător la naţională şi nu voi refuza nici ca antrenor. Lucrurile s-au întâmplat foarte rapid, mai sunt multe aspecte de discutat şi de pus la punct în ceea ce priveşte strategia şi condiţiile în care se va desfăşura activitatea lotului naţional. Sunt onorat şi le mulţumesc tuturor celor care au încredere în mine!", a declarat Mihai Silvăşan după numirea oficială.

Într-un interviu exclusiv acordat DC Sport, Carmen Tocală, preşedintele Federaţiei Române de Baschet, a spus de ce l-a ales pe Mihai Silvăşan pentru acest post. 

"Noi am avut mentoratul israelian, dar nu am avut nici rezultatele dorite. Pe Mihai Silvăşan îl aşteptăm de câţiva ani buni. Nu să crească neapărat ca antrenor, pentru că e cel mai studios antrenor pe care l-am văzut. Ci să înţeleagă, să aibă echilibru între ştiinţă şi cunoştinţe şi ceea ce trebuie să exprime el pe teren. Îl recomandă atitudinea, îl recomandă rezultatele pe care le are în competiţiile internaţionale la club, modestia, dar şi faptul că a fost căpitanul echipei naţionale. E prima dată când se întâmplă ca un căpitan al echipei naţionale să fie antrenor de marcă la echipa campioană. Cred că de foarte puţine ori în istorie s-a întâmplat asta. Anterior au fost Dan Niculescu şi Costel Cernat, dar nu la modelul de echipă campioană, cu prezenţe în cupele europene. Mihai Silvăşan este şi un om foarte serios", a declarat Carmen Tocală. 

Citește mai departe pe dcsport.ro>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel