Motivul pentru care David Popovici nu va sta în Satul Olimpic la JO de la Paris
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Înotătorul român David Popovici susține că nu va sta în Satul Olimpic la Jocurile Olimpice de la Paris din acest an.

Într-un mesaj postat pe Facebook, înotătorul român David Popovici susține că nu va sta în Satul Olimpic la Jocurile Olimpice de la Paris din această vară.

„Jocurile Olimpice de la Paris se apropie cu pași repezi și urmează o perioadă de pregătire intensă ce necesită un mare efort atât fizic, cât și mental.

Este esențial ca un sportiv care participă la o competiție atât de importantă, să aibă liniștea atât de necesară pregătirii.

În acest proces este implicată și logistica, dincolo de odihna necesară și minimele nevoi ce ne ajută în menținerea rutinei și concentrării. Logistica implică și o simplificare practică, în cazul de față, cazarea în afara satului olimpic, având în vedere condițiile speciale din Paris și distanța dintre baza de concurs și satul olimpic.

Asigurarea protecției și siguranței sportivilor și echipelor lor reprezintă în egală măsură o necesitate vitală și o prioritate pentru toate delegațiile care vor veni la Jocurile Olimpice, delegații ce urmează protocolul de securitate cerut de organizatori.

Consider că toate măsurile au fost analizate atent de către COSR si FRNPM astfel încât totul să se desfășoare bine. Povestea preluată de anumite canale media, dintr-un unghi desprins de realitate, cu jumătăți de adevăr prezentate ca adevăr absolut și fără o reală documentare, nu este corectă.

De aceea, câteva precizări sunt necesare:

- în urma analizării situației de către echipa mea, FRNPM, Comitetul Olimpic și Sportiv Român și cu acceptul clar al acestor instituții, cazarea în afara satului olimpic a apărut natural și a fost aleasă ca fiind cea mai bună varianta în cazul meu

- această idee a apărut în urmă cu mai mult de un an și a fost o decizie de echipă, la fel cum a fost și în cazul altor sportivi care merg la aceeasi competiție (canotaj, caiac-canoe)

- hotelul de lux la care se face referire este un hotel obișnuit de 3 stele

- echipa mea a anunțat în repetate rânduri Federația de Natație și Pentatlon Modern și Comitetul Olimpic si Sportiv Roman că serviciile de protecție privată vor fi achitate integral de către noi și nu din bani publici; președintele FRNPM Camelia Potec, președintele COSR Mihai Covaliu și secretarul general COSR George Boroi sunt cei care pot să confirme

- în istoria JO au fost și alte cazuri în care sportivi români au fost cazați în afara satului olimpic, rog presa să acorde mai multă atenție documentării.

Îmi doresc să ne respectăm reciproc, să muncim mai mult și să ne oferim unii altora ocazia de a ne reprezenta cu seriozitate si integritate în domeniul pe care fiecare dintre noi și-l alege.“, a scris David Popovici pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel