Super Bowl atinge culmi istorice: Cei mai mulți telespectatori ai sportului american înregistrați vreodată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Preda
WhatsApp
AGERPRES
AGERPRES
Super Bowl-ul , cel mai important eveniment sportiv din America de Nord, a atras peste 120 de milioane de telespectatori.

Super Bowl-ul din acest an a doborât recorduri, atrăgând o medie de 123,4 milioane de telespectatori în Statele Unite, devenind cea mai urmărită transmisiune TV de la aselenizarea din 1969, scrie BBC.

Cifrele preliminare plasează evenimentul de duminică chiar sub aterizarea istorică Apollo 11, care a fost urmărită de aproximativ 125-150 de milioane de persoane. Victoria Kansas City Chiefs împotriva San Francisco 49ers cu 25-22 în prelungiri a atras cu siguranță atenția, dar prezența mult așteptată a lui Taylor Swift, care a venit să își susțină iubitul, Travis Kelce, ar fi putut juca și ea un rol.

Speculațiile privind participarea lui Swift din Japonia, unde se afla în turneu, au zburdat înainte de eveniment. Deși impactul exact al apariției sale asupra audienței este dezbătut, un sondaj rapid al firmei de cercetare a consumatorilor Numerator a indicat că 20% dintre telespectatorii Super Bowl au susținut Chiefs datorită relației cântăreței cu Kelce. Iar camerele s-au bucurat clar de factorul Swift, surprinzând-o la intrarea în arena, în timp ce se distra cu actrița Blake Lively și rapperița Ice Spice și, bineînțeles, sărutându-l pe Kelce după meci, celebrând victoria.

Din cei 123,4 milioane de telespectatori in medie, 112 milioane au urmărit jocul pe CBS, restul optând pentru Paramount+, Nickelodeon, Univision, CBS Sports și canalele digitale NFL. Potrivit analistilor media Nielsen, un număr record de 202,4 milioane de persoane au urmărit cel puțin o parte a meciului.

Cifrele din acest an ar fi putut fi influențate și de schimbarea metodei de măsurare a audienței de către Nielsen, care acum include și persoanele care vizionează în afara casei, de exemplu cu prietenii, familia sau în baruri.

Super Bowl-ul din anul trecut, între Chiefs și Philadelphia Eagles, a fost urmărit de 115,1 milioane de telespectatori. Faptul că Chiefs își apăra titlul de campioni și prezența lui Usher în cadrul spectacolului de la pauză au fost, de asemenea, factori care au atras audiența. Invitații starului pop au inclus-o pe Alicia Keys, H.E.R., Will.i.am, Lil John, Ludacris și Jermaine Dupri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel