Zeci de mii de contestații la examenul de bacalaureat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
bac
bac

Val de contestații la examenul de bacalaureat. După centralizarea a cererilor depuse la centrele de examinare din 17 județe, peste 36. 000 de contestații au fost înregistrate.

Vânzoleală mare astăzi la centrele de examinare din liceele țării, unde foarte mulți elevi nemulțumiți de rezultatele obținute la examenul de maturitate au luat cu asalt secretariatele școlilor pentru a depune contestații la notele obținute.  Printre contestatari se numără atât elevii care au picat examenul de bacalaureat, cât şi cei care au fost declaraţi admişi, dar doresc să obţină o notă mai mare.

După unele informații este posibil ca peste 50. 000 de lucrări să fie supuse contestațiilor, ceea ce reprezintă un fapt fără precedent.  La Cluj, de exemplu, peste 85 la sută dintre cei respinși au depus contestații. Totuși, cele mai multe contestații, peste 9. 000 au fost depuse în București.

Metodologia prevede ca în perioada 5-7 iulie lucrările să fie reverificate, urmând ca vineri, 8 iulie, rezultatele finale să fie publicate.

Citește și:Aproximativ 9.000 de contestaţii în Bucureşti, la bacalaureat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel