BOR sare în ajutorul persoanelor afectate de inundaţii din județul Galați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Patriarhia Română vine în ajutorul persoanelor afectate de inundații.

Citește și - ISU Dâmbovița și ISU București - Ilfov au trimis zeci de pomperi și mijloace tehnice, în județul Galați

Persoanele afectate de inundaţii din judeţul Galaţi au primit deja un sprijin financiar de la Patriarhia Română, în valoare de 100.000 de lei. Mai mult, în următoarele două săptămâni se va organiza o colectă la nivelul tuturor unităţilor de cult, respectiv parohii şi mănăstiri, din cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor.

”Ajutor material pentru persoanele afectate de inundaţii. Persoanele afectate de inundaţii în judeţul Galaţi au primit un sprijin financiar în valoare de 100.000 de lei, din Fondul Filantropia al Patriarhiei Române. Întreaga sumă a fost virată încă din data de 14 septembrie în contul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, eparhie în care se află localităţile care au suferit cel mai mult din cauza inundaţiilor.

De asemenea, în următoarele două săptămâni, se va desfăşura o colectă la nivelul tuturor unităţilor de cult (parohii şi mănăstiri) din Arhiepiscopia Bucureştilor, toate fondurile urmând a fi virate eparhiilor afectate, în vederea ajutorării sinistraţilor”, conform unui comunicat al Patriarhiei Române.

Citește și - Patriarhul Daniel face apel la solidaritate cu victimele indunațiilor și îndeamnă credincioșii să îi ajute spiritual și material pe cei afectați

”În urma inundațiilor masive din județele Galați, Argeș și Vaslui, dar și din alte zone ale țării, facem un apel la solidaritate creștină cu sinistrații, victimele vulnerabile social și familiile îndoliate. Patriarhia Română se alătură instituțiilor și autorităților centrale și județene în efortul de sprijinire a semenilor noștri care trec prin momente de grea suferință. Clericii și credincioșii din toate eparhiile sunt îndemnați să contribuie activ la ajutorarea acestora, atât prin rugăciune, cât și prin colectarea de ajutoare financiare și alimente neperisabile.

Adresăm, totodată, un mesaj de compasiune familiilor îndoliate cărora le suntem alături și ne rugăm Domnului Iisus Hristos să-i odihnească în pace pe cei decedați din cauza inundațiilor, iar celor apropiați să le ofere mângâiere și întărire sufletească”, conform unui comunicat al Patriarhiei Române de zilele trecute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel