Șoferul strivit de un tramvai în București era soțul femeii peste care s-a aruncat benzină în Parlament - surse / update
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Deaconescu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Un accident deosebit de grav s-a petrecut în această dimineață pe Șoseaua Progresului din București. Coliziunea s-a produs între un autoturism și un tramvai, mașina fiind extrem de grav avariată, relatează B365.ro. Vatmanul a fost testat pozitiv la drugtest și a fost dus la INML, potrivit Antena 3 CNN. Nicușor Dan a comentat subiectul. Traficul a fost reluat. Sursele spun că șoferul decedat ar fi soțul femeii peste care s-a aruncat benzină la Parlament.

Update 14:20: Potrivit surselor Antena 3 CNN, șoferul care a decedat ar fi soțul angajatei de la magazinul de suveniruri din zona de acces a vizitatorilor de la Camera Deputaților. 

Update 11:24: În prezent, cercetările Brigăzii de Poliţie Rutieră la faţa locului s-au finalizat, iar calea de rulare a fost degajată de caroseria vehiculului implicat în accident, potrivit Agerpres.

Chiar dacă circulaţia tramvaielor s-a reluat, va fi menţinută temporar şi linia naveta 625.

"Cercetările privind cauzele accidentului de circulaţie care a provocat acest blocaj sunt continuate de Brigada de Poliţie Rutieră. În paralel, o comisie tehnică a STB va efectua o anchetă cu privire la circumstanţele în care a avut loc acest accident. Concluziile vor fi anunţate imediat după finalizarea anchetei Poliţiei", a precizat sursa citată.

Update 10:58: Nicușor Dan a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că: "În primul rând, aflu de la dumneavoastră asta. Îmi pare rău și, evident, tipul acesta de accidente nu trebuie să aibă loc. În general, șoferii și vatmanii STB sunt verificați medical din șase în șase luni, pentru că așa spune legea și suntem atenți la asta. E prima oară când aud de o suspiciune cu privire la folosirea de substanțe. O să mă interesez cu privire la procedurile pe care le avem cu privire la asta. Cred că ar trebui să fie o responsabilitate a șefului de autobază sau depou".

 

Update 9:40: Potrivit Antena 3 CNN, vatmanul le-ar fi arătat polițiștilor o rețetă pentru medicamente pe care le lua.

Update 9:20: "Din informaţiile preliminare, conducătorul unui autovehicul care se deplasa pe şoseaua Progresului dinspre Calea 13 Septembrie către Calea Rahovei ar fi efectuat virajul la stânga peste calea de rulare a tramvaiului, moment în care a intrat în coliziune cu un tramvai ce se deplasa în aceeaşi direcţie", informează Brigada Rutieră, potrivit Agerpres.

"Conducătorul tramvaiul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind 0. În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest, au rezultat indicii cu privire la posibila prezenţă în organism a substanţelor psihoactive", mai arată sursa citată.

Update 9:15: Circulaţia tramvaielor pe liniile 1, 10, 11, 25 şi 47 este blocată joi dimineaţa, de peste 60 de minute, pe Şoseaua Progresului, în zona staţiei Inox, pe ambele sensuri, din cauza unui accident în care a fost implicat un autoturism, a postat Societatea de Transport Bucureşti (STB SA) pe reţeaua X.

Pentru preluarea călătorilor a fost înfiinţată linia navetă 625 care circulă între Piaţa Danny Huwe şi Şura Mare. 

Update 9.00: Potrivit reporterilor Antena 3 CNN, "Șoferul a încercat să facă stânga pe șoseaua Progresului, momentul în care a intrat pe linia de tramvai și a fost lovit de tramvai, a fost băgat direct în stâlp.

Au venit la fața locului salvatorii. Au încercat să facă tot ce pot pentru a-i salva viața șoferului, minute bune au încercat să-l scoată din mașină, însă când au reușit acest lucru au stabilit acesta decendase în urma accidentului care a avut loc.

A fost testat pentru alcool vatmanul, rezultatul testului pentru alcool a ieșit negativ, însă a ieșit pozitiv cel pentru substanțe interzise, din acest motiv vatmanul a fost dus de către polițiști la Institutul Național pentru Medicină Legal pentru a-i fi prevalate probe biologice.

Rămâne de văzut ce va arăta acel test pentru că abia acel test contează, ce substanțe interzise, ce substanțe psihoactive a consumat vatmanul înainte de a se urca în tramvai.

Așadar, din păcate, șoferul, așa cum am spus a decedat și, de asemenea, și el urmează să fie dus pentru a-i fi făcută necropsia, cel mai probabil".

Știrea inițială (8:30)

Potrivit reporterilor Antena 3 CNN, "Din păcate, șoferul autoturismului a decedat în urmă cu scurt timp. N-au reușit cei aflați la fața locului să-l salveze.

Au încercat, așadar, pompierii, reprezentanții, ISU să-l scoată pe șofer din mașină, să-l resusciteze, însă nu au reușit acest lucru.

Din păcate, acesta a decedat în urmă cu scurt timp. Aproximativ 30 de minute au tot încercat reprezentanții ISU să-l ajute, dar nu au reușit acest lucru. Au fost foarte mulți oameni care s-au adunat acolo în jurul zonei în care a avut loc accidentul, pe Șoseaua Progresului".

2. -imagine fara descriere- (tramvai_01674200.jpg)

Foto: Antena 3 CNN

Și alte zone din București sunt parțial deviate/restricționate. Potrivit comunicatului de presă transmis de către Brigada Rutieră,

"TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURA RUTIERĂ:

- Bd. Ghencea de la Str. Gârleni până la Str. Braşov - lucrări de supralărgire a arterei;
- Şos. Pantelimon, între Şos. Morarilor şi Şos. Vergului - lucrări la reţeaua de termoficare;
- Bd. Iancu de Hunedoara - lucrări la reţeaua de termoficare;
- Bd. Libertăţii între Bd. Naţiunile Unite şi Calea 13 Septembrie, benzile I şi III - lucrări la reţeaua de termoficare;
- Şos. Mihai Bravu (banda I), între Str. Vatra Luminoasă şi Şos. Iancului - lucrări la reţeaua de termoficare;
- banda I a bretelei de circulaţie de pe Şos. Bucureşti-Ploieşti, sensul de intrare în Mun. Bucureşti, în zona intersecţiei cu str. General Holban - execuţie magistrala de metrou M6;
- Bd. Mărăşti, sensul de mers dinspre Bd. Expoziţiei (Piaţa Montreal) către Piaţa Presei Libere - execuţie magistrala de metrou M6;
- Str. Nicolae Teclu - modernizare linie tramvai;
- Cal. Griviţei - Bd. Ion Mihalache - execuţie magistrala de metrou M6;
- Cal. Plevnei - lucrări la reţeaua de termoficare.
- Bd. Corneliu Coposu, banda 1, dinspre Piaţa Unirii către str. Sfânta Vineri - reabilitare reţea de gaze;
- Şos. Pavel D. Kiseleff, benzile de circulaţie 1 şi 2 între Str. Arhitect Ion Mincu şi Piaţa Victoriei - înlocuire reţea publică de apă şi canalizare;
- Şos. Bucureşti-Ploieşti - Str. Tipografilor (Fântâna Mioriţa) benzi de circulaţie restricţionate - execuţie magistrala de metrou M6.
Solicităm conducătorilor auto să circule cu atenţie şi să respecte semnificaţia indicatoarelor montate temporar în zonele menţionate.

ACCIDENTE RUTIERE

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6 accidente rutiere soldate cu 6 persoane rănite uşor şi o persoană rănită grav.

SEMAFOARE DEFECTE

- RECOMANDĂRI TRAFIC

În scopul deplasării în condiţii de siguranţă şi preîntâmpinării producerii unor accidente rutiere, Brigada Rutieră recomandă conducătorilor auto:
- să sporească atenţia şi concentrarea la volan;
- să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo-rutiere, să nu bruscheze comenzile volanului şi să folosească frâna de motor pentru a încetini;
- să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de vehiculul din faţă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă;
- să nu oprească sau să staţioneze în locurile în care pot împiedica desfăşurarea normală a traficului;
- să nu folosească telefonul mobil ori alte dispozitive care le pot distrage atenţia de la activitatea de conducere a vehiculului;
- să nu oprească ori să staţioneze înaintea trecerilor pentru pietoni sau în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier;
- să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru siguranţa circulaţiei rutiere;
- pentru siguranţa lor şi a pasagerilor pe care-i transportă, purtarea centurilor de siguranţă este obligatorie.

Pietonilor le recomandăm:
- să se deplaseze doar pe trotuare, traversarea străzii să o realizeze doar prin locurile special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător, la culoarea verde a semaforului electric, numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către conducătorii auto;
- să nu prelungească timpul de traversare a drumului public, să se oprească ori să se întoarcă pe trecerile pentru pietoni care nu sunt prevăzute cu semafoare;
- să traverseze strada în pas vioi, fără să alerge şi să nu folosească telefonul mobil ori alte dispozitive care le pot distrage atenţia", se arată în comunicatul de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel