Data actualizării:
Data publicării:

Wuhan arată lumii că sfârșitul blocajului este doar începutul crizei Covid-19

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Wuhan, China. Foto cu caracter ilustrativ.
Wuhan, China. Foto cu caracter ilustrativ.
Orașul Wuhan din China ne arată că relaxarea măsurilor de distanțare socială ar putea fi doar o iluzie pentru revenirea la normal. 

În toată lumea oamenii așteaptă anunțul că pandemia de coronavirus este ținută sub control și se pot întoarce la o viață normală. Dar orașul chinez din centrul pandemiei a arătat că normalul ar putea fi încă departe, scrie CNN. 

Când oficialii Wuhan au redus restricțiile de călătorie din 8 aprilie, după o blocare de 76 de zile, rezidenții și afacerile locale au aflat că redeschiderea reală a orașului va fi dureros de lentă.

Operatori economici încă închiși

 

În ciuda ridicării celor mai stricte legi de blocare, multe magazine sunt încă închise, restaurantele sunt limitate și atunci când cetățenii pleacă afară încă poartă echipament de protecție și încearcă să se evite unul pe celălalt.

Starea de spirit este foarte diferită de declarațiile oficiale. Chiar și mass-media controlată de guvern a sugerat că planurile de a readuce orașul la o producție de 100% până la sfârșitul lunii aprilie ar putea fi „prea optimiste".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel