Workshop-uri de motivare profesională pentru elevii de liceu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
liceu_admitere
liceu_admitere

Tot mai des elevii de clasa a 12-a încă nu ştiu ce să răspundă la întrebarea "Ce facultate vrei să urmezi după bacalaureat?". Acum ei pot fi ajutaţi să se decidă în cadrul proiectului "Seek your career" desfăşurat în perioada 3-18 decembrie. Acesta îşi propune să diminueze incertitudinea cu privire la perspectivele de carieră ale unui grup de elevi prin îndrumarea practică oferită de traineri şi de specialişti din mai multe domenii.

liceu_admitereTinerii vor primi sfaturi de la câţiva invitaţi din cadrul unor companii multinaţionale. Organizatorii propun şase workshop-uri sub forma unor simulări de activităţi practice aferente domeniilor abordate, desfăşurate pe o perioadă de trei săptămâni.

Toate workshop-urile sunt programate în weekend-urile din luna decembrie, dupa cum urmează:

■Relatii Publice – 3 dec

■Publicitate – 4 dec

■Jurnalism – 10 dec

■Resurse umane – 11 dec

■Juridic – 17 dec

■Marketing – 18 dec

Acestea vor fi găzduite de Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” Bucureşti în zilele de sâmbătă şi duminică. Acţiunile derulate, care implică activ liceeni selectaţi, au scopul de a evidenţia provocările fiecarei arii, aptitudinile necesare, facultăţile ce pot fi urmate, precum şi perspectivele de angajare. În cadrul fiecărui workshop se vor simula activităţi practice prin implicarea participanţilor care, puşi în faţa provocărilor domeniului, îşi vor descoperi aptitudinile şi vor putea alege mai mai uşor ce li se potriveşte. Ei vor simula alături de trainerii puşi la dispoziţie de Asociaţia Young Initiative diverse situaţii. Se vor pune în pielea redactorilor de ziar, a reporterilor şi prezentatorilor de televiziune, a specialiştilor PR şi chiar a contabililor sau managerilor de companii.

De asemenea, asociaţia va organiza şi un seminar de inginerie şi infrastructură rutieră ca perspectivă solidă de carieră prezentat de Search Corporation, cea mai mare companie de proiectare şi consultanţă în infrastructura rutieră (autostrazi, drumuri, poduri, pasaje etc.) din Romania. Seminarul va avea loc pe 15 decembrie, orele 15:00-17:00 la aceeaşi locaţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel