Veste tristă. Un cunoscut scriitor român a murit
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Doliu
Doliu
Profesorul și scriitorul bârlădean Mihai Luca s-a stins din viață, ierit dimineață, în drum spre București, la vârsta de 82 de ani.

 El a suferit un infarct în timp se îndrepta către Spitalul Militar din Capitală, unde trebuia să facă un control medical amănunțit.

A fost solicitată ambulanța de la SAJ Buzău, care a constatat că bătrânul profesor era decedat, fiind transportat la IML Buzău, pentru efectuarea autopsiei, care va avea loc astăzi potrivit vremeanouă.ro.

Datorită unei remarcabile capacități intelectuale, profesorul Mihai Luca a fost, la numai 25 de ani, numit inspector școlar la Secția Învățământ din cadrul Raionului Bujoru, fosta Regiune Galați.

A colaborat cu nume mari ale literaturii române 

În perioada 1974-1980 a fost inspector la Comitetul de Cultură al Județului Vaslui, iar împreună cu Eugenia Moldoveanu de la Biblioteca Județeană Vaslui, a acontribuit decisiv la organizarea Festivalului de Umor „Constantin Tănase” Vaslui, colaborând foarte strâns cu mari scriitor români ca: Marin Preda, Nechita Stănescu, Horia Zilieru, Fănuș Neagu, Adrian Păunescu, Ana Blandiana, Romulus Vulpescu etc, cu actori ca Toma Caragiu, {tefdan Mihăilescu Brăila. De la toți a obținut cărțile cu atografe, el publicând apoi sub egida CARP Bârlad „Fascinația și mirajul autografului”, în 2016.

[Citește și]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel