Urmărește emisiunea live
Data actualizării:
Data publicării:

USR, la fel ca UDMR. Românii, jigniți în drumul spre Parlament

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
Candidații de pe liste ajung să fie parlamentari în urma votului electoratului. Înainte de a se arunca în lupta campaniei electorale, politicienii știu cui se adresează. În cursa lor spre Parlament, cei care vor să ne reprezinte uită că, în România anului 2016, electoratul este format din oameni. De la Alexandria la Cluj, via București, cu toții suntem români. Electoratul nu este ceva abstract pe care-l împărțim în bun și rău în funcție de cine ne votează pe noi, cine vă votează pe voi. Un vot poate fi decisiv și intenția de vot poate fi modificată radical în funcție de un singur mesaj. 

UDMR ne spune nouă, românilor, că Bucureștiul e rău. Ia banii Ardealului. UDMR-ul vrea să apere Clujul și Oradea de București.

La câteva zile după ce UDMR a revoltat România, USR vrea s-o apere. De ce? De ”teleormanizare”. Nu e contagios. Vorbim de județul Teleorman și de peste 400.000 de teleormăneni.

Nicușor Dan a vrut să spună că USR vrea să apere România de Liviu Dragnea, președintele PSD, care este din Teleorman, dar cade într-o capcană de stigmatizare a românilor, pe care și-a întins-o singur.

O posibilă explicație a gesturilor extreme stă în disperarea de a atinge pragul electoral, cele două partide fiind la ”buza” Parlamentului, potrivit sondajelor. Manevra ar putea activa propriul electoral care ar merge la vot pentru a apăra Ardealul de București și România de Teleorman.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel