Un urs a semănat panică în zona Gării din Băile Tuşnad. Animalul a produs mai multe pagube
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Un urs a produs mai multe pagube în zona Gării din Băile Tuşnad.

Un urs a semănat panică în zona Gării din Băile Tuşnad. Prezenţa animalului a fost semnalată, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, în vecinătatea staţiei CFR din staţiunea harghiteană Băile Tuşnad, unde animalul a făcut mai multe pagube materiale, au anunţat autorităţile.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, localnicii au fost avertizaţi printr-un mesaj RO-ALERT cu privire la prezenţa ursului, iar pentru asigurarea zonei s-au deplasat un echipaj de jandarmi şi echipajul SAJ Băile Tuşnad.

"Făptașul" a fugit de la fața locului



Jandarmeria Harghita precizează că prezenţa ursului a fost anunţată de un cetăţean la numărul de urgenţă 112, iar echipajele ajunse la faţa locului au constatat că acesta a provocat mai multe daune la garajele din zonă.

"Apelul primit prin 112 în jurul orei 00,19 a fost făcut de către un domn care ne-a semnalat prezenţa unui urs în zona gării CFR din Băile Tuşnad (...) Echipajul a ajuns la locaţia indicată unde a constatat, împreună cu primarul localităţii, că ursul a provocat numeroase distrugeri la garajele din zonă în căutarea hranei, însă animalul nu a mai fost de găsit", menţionează reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel