Un jandarm a alergat 111 km pentru o cauză umanitară
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Jandarmul tulcean Sorin Andrici a alergat, sâmbătă, 111 kilometri în 16 ore, după regulile concursului internaţional Last Man Standing, în încercarea de a atrage donaţii pentru o fetiţă din Republica Moldova care are nevoie de un tratament medical în valoare de 2,1 milioane de dolari.

Andrici, care a fost însoţit încă de la start de poliţistul de frontieră Ion Borisov, şi-a propus să alerge 48 de ore după regulile concursului internaţional şi l-a provocat pe Cristian Borcan, din Bucureşti, să procedeze la fel, însă atletul din Capitală a renunţat din motive medicale.

"Regulile concursului impus parcurgerea a 6,67 de kilometri pe oră, iar startul se ia la fiecare fix. Părea uşor, însă nu a fost deloc aşa, iar după 16 ore, m-am oprit la 111 kilometri. Am donat şi eu pentru Alexa, fetiţa din Republica Moldova, dar deocamdată nu vă pot spune câţi bani s-au strâns pentru ea", a declarat, pentru AGERPRES, Sorin Andrici.

El a mai spus că poliţistul de frontieră Ion Borisov a parcurs 110 kilometri şi şi-a exprimat speranţa să participe la un ultramaraton în sprijinul copiilor cu autism.

"Ultramaratonul de 24 de ore este programat pentru luna septembrie şi sper să particip la acea cursă. Recordul meu personal este de 187 de kilometri", a menţionat Andrici.

Potrivit sursei, bucureşteanul Cristian Borcan şi-a propus să realizeze în acest an o cursă cu 20 de atleţi care să respecte regulile concursului internaţional Last Man Standing.

Cursa caritabilă din Tulcea a început sâmbătă, la ora 7,00, pe malul lacului Ciuperca, şi a reunit atât foşti sportivi de performanţă, cât şi amatori.

Sportivii au încercat să atragă donaţii pentru o fetiţă bolnavă de amiotrofie spinală şi au scos la vânzare pe reţelele de socializare kilometrii parcurşi, după regulile Last Man Standing, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel