Data publicării:

După Germania, și Franța suspendă Schengen-ul. ”Nu mai reușim să controlăm”

Autor: Irina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @irinafoto
FOTO: Freepik @irinafoto
Premierul Franței se plânge de situația imigrației. 

Citește și: EXCLUSIV  Se mai extinde spațiul Schengen după decizia Germaniei de a-l anula? Tomac arată greșeala flagrantă a României: Ne-am angajat să cerem voie Austriei

Franța trebuie să-și controleze mai bine granițele, a declarat marți prim-ministrul Michel Barnier într-un discurs de deschidere în Parlament, conform Reuters. ”Nu mai reușim să controlăm, într-o manieră satisfăcătoare, politicile noastre de imigrație”, a spus el.

Barnier a adăugat că Franța va căuta să urmeze o mișcare similară a Germaniei în ceea ce privește controlul propriilor frontiere în Europa, respectând în același timp regulile Uniunii Europene.

În septembrie, Germania a reintrodus luni controalele temporare la frontieră, inclusiv la granițele sale cu Franța, Belgia și Țările de Jos, ca parte a eforturilor de combatere a migrației ilegale și a criminalității transfrontaliere.

De altfel, Franța nu ar fi la prima decizie de acest fel. 

Spațiul Schengen este anulat la frontierele Germaniei

Intenţia guvernului de la Berlin de a extinde controalele frontaliere probabil nu vor avea ca rezultat o scădere vizibilă a numărului de solicitanţi de azil, a declarat duminică expertul în problema migraţiei Gerald Knaus, transmite DPA.

”Orice persoană care crede că aceste controale la frontiere vor conduce la o reducere a migraţiei ilegale are o aşteptare care este irealizabilă”, a spus Gerald Knaus într-un interviu pentru postul de radio Deutschlandfunk.

Germania este membră a spaţiului Schengen, ceea face ca aproximativ 420 de milioane de persoane din 29 de ţări să poată călători liber fără a întâmpina controale la graniţele interne.

Autorităţile germane au introdus deja controale la graniţele cu mai multe ţări, printre care Polonia, iar luni aceste măsuri vor fi extinse şi la frontierele cu Luxemburg, Belgia, Olanda şi Danemarca.

Knaus a afirmat că numeroase ţări din Uniunea Europeană, printre care Franţa şi Austria, au avut controale frontaliere timp de mai mulţi ani, dar acest lucru ”nu a redus deloc numărul cererilor de azil”.

De asemenea, expertul german a estimat că aceste controale la graniţe nu sunt un mijloc de a împiedica terorismul islamist, întrucât mulţi dintre autori doar s-au radicalizat în Germania.

”Dacă ideea este de a stopa într-adevăr migraţia ilegală la frontierele germane, atunci acest lucru poate fi făcut permanent numai prin încetarea Schengen. Pentru asta, ai avea de asemenea nevoie de garduri la frontiera verde”, a spus el.

Vezi mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel