Teoria conspiraţiei: "Ocupaţi Piaţa Universităţii", replica la "Occupy Wall-Street", sabotată de un eveniment similar organizat în altă locaţie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ocupam-piata-universitatii
ocupam-piata-universitatii

În mediile internautice miroase a boicot şi cei mai mulţi susţin că se doreşte o nouă demonstraţie care să arate că românii sunt dezbinaţi şi nu se pot organiza pentru un protest. "Occupy Wall-Street"  se extinde în întreaga lume mâine, iar fenomenul ajunge şi în Bucureşti. Vor fi organizate 2 mişcari de protest. Una în Piaţa Universităţi şi o alta în Piaţa Unirii, dar amblele vor avea acelaşi subiect: dărâmarea sistemului bancar.

Dezbinarea pe care am observat-o la ultimele adunări publice de protest este speculată din plin în acest moment. Cei care au interes să organizeze şi un alt eveniment mizează tocmai pe faptul că acesta fost organizat prin internet  în acest caz. Primul eveniment care a fost anunţat a fost "Ocupăm Piaţa Universităţii"  şi a fost promovat intens pe reţelele de socializare, în special pe Facebook. La scurt timp a mai fost anunţat un eveniment care va avea loc în Piata Unirii promovat în paralel tot pe aceleaşi reţele de socializare.

Ca simbolistica piaţa Universităţii ar fi locul pentru o astfel de mişcare, având în vedere antecedentele. Piaţa Unirii ar fi un loc nou, unde nu au mai avut loc proteste de amploare.

Cine are interesul să spargă un astfel de protest

Primii la care te poti gândi sunt chiar cei din sistemul bancar. Ar fi firesc să încerce un boicot, doar protestul se organizează tocmai împotriva lor.

Nici servicile secrete nu ar fi de neglijat. Având în vedere măsurile de austeritate şi situaţia tot mai grea din ţară, încearcă să se asigure că nu se vor aduna foarte mulţi oameni la un loc. Tactica pare una foarte bine cunoscută: divide şi cucereşte.

Evenimentele vor avea loc în data de 15 octombrie cu începere de la ora 10.

Citeşte şi:

„Ocupăm Piaţa Universităţii“, contribuţia României la Revoluţia Globală din 15 octombrie. Occupy Wall Street devine o mişcare mondială

Evenimentul “Ocupăm Piaţa Universităţii” îi provoacă frisoane primarului Oprescu. Jandarmeria nu-şi bate capul prea tare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel