Tăriceanu, reacţie la posibila invalidare a mandatului lui Dragnea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a oferit, duminică, o primă reacție față de demersul liberalilor de a bloca accesul președintelui PSD, Liviu Dragnea, în Parlament.

'Din punct de vedere politic mi se pare o greşeală. Mi se pare că PNL, în loc să constate că linia pe care s-a înscris de aproape doi ani de zile, discursul pe care l-a avut, i-a dus la un rezultat catastrofal şi să tragă concluziile în urma acestei maniere de a face politică, continuă în acelaşi stil. Se pare că s-a lipit de ei aşa de mult marca PDL, a pierdut PNL adevăratele valori liberale şi este un partid care probabil, mai mult sau mai puţin din umbră, văd că este condus în stilul PDL, cu maniera PDL", a afirmat Tăriceanu duminică, la Digi 24, citează Agerpres.

Citește și: PNL, mișcare de forță pentru a invalida mandatul lui Dragnea

El a precizat că nu doreşte să analizeze din punct de vedere juridic un astfel de demers, şi a explicat că la aceste alegeri nu s-a constatat "niciun fel de iregularitate în privinţa desfăşurării procesului electoral".

"De ce nu s-a cerut suspendarea lui Dragnea în mandatul pe care tocmai îl încheie? Dacă nu e valabil acum şi e valabil pentru celălalt (n.r. mandat), trebuia aplicat atunci. (...) Este importanţa şi semnificaţia votului politic, pe care cred că PNL nu o înţelege şi nu o putem eluda. În momentul în care 47% din alegători au dat votul în cunoştinţă de cauză, nu cred că a invoca acum din partea PNL astfel de lucruri îi va face să câştige câtuşi de puţin. Cred că este un demers care este impropriu", a apreciat Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE a spus că nu a discutat cu Liviu Dragnea despre această temă.

Citește și: Florin Iordache taxează PNL: Se fac încă o dată de râs

Întrebat despre votul parlamentarilor ALDE în cazul în care această propunere, după ce va trece de Comisia de validare a mandatelor, va fi supusă votului plenului Camerei Deputaţilor, Tăriceanu a răspuns că subiectul va fi discutat în cadrul ALDE, însă i se pare anormal demersul PNL. "O să discutăm, nu ştiu să vă spun. Mi s-ar părea anormal să scoatem de la naftalină un articol care trebuia să fi funcţionat până acum, pentru că articolul a fost valabil tot anul 2016, tot anul 2015, de la referendum încoace tot a fost valabil şi văd că n-a fost invocat", a mai spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel