SUA, susținere de NECLINTIT pentru dreptul Israelului de a se apăra
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
SUA și-au anunțat ''susţinerea de neclintit'' pentru dreptul Israelului de a se apăra în fața atacurilor Hamas.

Secretarul american al apărării Lloyd Austin a reiterat miercuri, într-o convorbire cu omologul său israelian, susţinerea de neclintit a SUA pentru dreptul Israelului de a se apăra, a anunţat Pentagonul, informează Agerpres, citând Reuters.

"Secretarul (american al apărării Lloyd) Austin a transmis susţinerea de neclintit pentru dreptul legitim al Israelului de a se apăra şi a-şi apăra poporul, şi a condamnat ferm lansarea de rachete de către Hamas şi alte grupări" (teroriste), a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, într-un comunicat.

VEZI ȘI: Hady Amr, emisar al SUA, va merge în Orientul Mijlociu pentru a discuta cu liderii israelieni și palestinieni

Cel puțin 74 de morți



"(Austin) a reiterat importanţa faptului ca părţile implicate să întreprindă măsuri pentru a restaura calmul.", a adăugat Kirby.

Şeful Statului Major Interarme din Statele Unite, generalul Mark Milley, a discutat la rândul său cu omologul israelian. "Cei doi lideri au discutat despre situaţia curentă", a informat un comunicat al armatei americane, fără a face alte precizări.

Noua spirală a violenţelor în Israel şi în teritoriile palestiniene survine după ciocnirile din ultimele zile în Ierusalimul de Est, sectorul palestinian ocupat şi anexat de către Israel, şi îndeosebi pe Esplanada Moscheilor. Violenţele din ultimele trei zile s-au soldat cu cel puţin 74 de morţi, inclusiv 14 copii. Peste 300 de alte persoane au fost rănite. Șase israelieni, inclusiv un copil, au fost de asemenea uciși. Armata israeliană a spus că aproximativ 1.500 de rachete au fost lansate din Gaza către diferite locații din Israel.

VEZI ȘI: Sute de rachete au lovit Tel Avivul. Costin Georgescu: Hamas, greșeală de neiertat. Cea mai mare parte a palestinienilor nu și-au dorit acest război

Majoritatea oamenilor stau ascunși în buncăre pentru că nu știu când va avea loc un nou atac. Inclusiv medicul Zvika Herman Berkovits se afla într-un astfel de adăpost atunci când a intervenit la TV pentru a oferi detalii despre situația din Israel. Medicul a recunoscut că îi este teamă pentru viața nepoților săi care se află în armată.

VEZI ȘI: Medicul lui Netanyahu, din buncăr: Fâșia Gaza trăiește pentru că noi le dăm apă. Ei vor să șteargă Israelul de pe fața Pământului
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel