Data actualizării:
Data publicării:

Daune morale uriașe cerute de familia dentistei ucise în Brăila. Instanța a pus sechestru pe casa și bunurile suspectului

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Captură video Antena 3 CNN
Foto: Captură video Antena 3 CNN
Familia dentistei ucise de la Brăila cere daune morale de un milion de euro.

Ancheta în cazul omorului medicului stomatolog de la Brăila continuă. Maricel Mihai, principalul suspect în cazul acestei crime, fost scos din arest miercuri, 2 octombrie, pentru a i se aduce la cunoștință că instanța a decis instituirea unui sechestru asigurător pe casă și alte bunuri. Se întâmplă după ce soțul doctoriței și părinții acesteia au cerut daune morale de câte un milion de euro fiecare, în total fiind vorba de suma de patru milioane de euro, transmite Antena 3 CNN.

În luna septembrie, procurorii au anunțat că au schimbat încadrarea juridică a faptei din omor calificat cu premeditare în omor calificat săvârșit pentru a ascunde o altă infracțiune - tâlhăria. S-a întâmplat după ce anchetatorii au descoperit că, la mijlocul lunii iulie, atunci când a avut loc crima, bărbatul a intrat în cabinetul dentistei din Bîrila cu un cuțit, a ucis-o pe femeie și a părăsit locația având asupra sa cardul și telefonul victimei. Ulterior, acesta a fost reperat foarte aproape de domiciliul lui Maricel Mihai. În pofida acestor informații, individul susține în continuare că este nevinovat.

Detalii despre crima de la Brăila

Reamintim că doctorița a fost găsită moartă în cabinetul ei din Brăila de către menajeră, alertată de soțul femeii, care a sunat-o și i-a spus că este îngrijorat deoarece soția lui nu a mai ajuns acasă după muncă. Principalul suspect în acest caz, Maricel Mihai, s-ar fi deplasat inițial la Galați, de unde a luat un taxi pentru a se întoarce în Brăila. Însă, înainte de a merge la cabinetul medical, și-a schimbat hainele pe care le purtase în orașul vecin.

VEZI ȘI: S-a aflat motivul pentru care a fost ucisă doctorița din Brăila, găsită moartă în cabinetul ei stomatologic

La ora 16:15 suspectul ar fi deschis ușa cabinetului doctoriței Gavril. A intrat și a ieșit rapid, în doar două-trei secunde. După aproximativ două minute, s-a întors și a intrat din nou. Bărbatul ar fi stat exact 33 de secunde în interior, timp în care a ucis-o pe Marina Gavril cu trei lovituri de cuțit. 

Potrivit anchetatorilor, Marina Gavril avea mai multe plăgi, două mai mari la gât și una la încheietura unei mâini, cel mai probabil pentru că s-a apărat. 

”În fapt, s-a reţinut că inculpatul M.M a comis, la data de 16.07.2024, infracţiunea de omor calificat în varianta agravatei «pentru a înlesni sau a ascunde săvârşirea altei infracţiuni», când inculpatul a pătruns, fără drept, în cabinetul victimei, înarmat cu un obiect tăietor-înţepător (posibil cuţit), a comis infracţiunea de tâlhărie calificată, în variantele agravatelor «prin folosirea unei arme ori substanţe explozive, narcotice sau paralizante» şi ,«prin violare de domiciliu sau sediu profesional», sustrăgând victimei, prin violenţă extremă, telefonul mobil, precum şi cardul bancar pe care l-a folosit la bancomatele altor bănci, efectuând operaţiuni de retragere în numerar”, au susținut procurorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel