Sondajul ARGUMENT privind intenția de vot pentru Primăria București arată un lucru interesant despre un politician care nici măcar nu-și face campanie electorală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mădălina Hideg
WhatsApp
Inquam Photos / Bogdan Danescu
Inquam Photos / Bogdan Danescu
Jurnalistul Val Vâlcu a remarcat un lucru interesant în sondajul ARGUMENT privind intenția de vot pentru Primăria București.

Argument, institutul de sondare DCMedia Group, a realizat un sondaj la comanda DC News privind intenția de vot pentru Primăria București.

Unul dintre scenariile luate în calcul este cu Nicușor Dan candidat independent. Așadar, dacă Nicușor Dan ar candida ca independent, Gabriela Firea, susținută de PSD, ar câștiga alegerile. Firea ar lua 37,3%, iar Nicușor Dan 28,3%. Vlad Voiculescu (USR) ar obține 14,6%, George Simion 11%, iar Sebastian Burduja 8,8%.

Nicușor Dan, susținut de USR, PMP și Forța Dreptei

Dacă Nicușor Dan ar fi susținut de USR, PMP și Forța Dreptei ar obține 36,2%, foarte aproape de Gabriela Firea, susținută de PSD, cu 37,7%. George Simion, AUR, ar lua 14,9%, iar Sebastian Burduja, susținut de PNL, ar lua 11,2%.

Datele complete din sondaj le găsiți aici - https://www.dcnews.ro/sondaj-argument-sociologul-madalina-hideg-pnl-va-stabili-practic-cine-va-fi-viitorul-primar-general-al-bucurestiului-un-element-cheie-semnal-de-alarma-pentru-toate-partidele_918794.html

„Vreau să remarc un lucru interesant din sondaj: Ministrul Burduja nu stă rău. Să ai 10-11% fără să faci campanie electorală... este ceva. Stă bine în sondaj”, a zis jurnalistul Val Vâlcu în cadrul emisiunii „Deferiți mass-media” de la DC News și DC News TV.

„Sebastian Burduja este un om politic cu potențial, dar nu comunică suficient”, a adăugat și Bogdan Chirieac.

„De asemenea, din sondajul ARGUMENT rezultă că PSD și PNL se impun. Pentru a depăși bariera celor 10 procente pe care le-ar lua PNL, este o singură soluție: USL. Adică să aibă un acord, să meargă pe liste comune”, a mai zis Val Vâlcu.

Vedeți mai multe aici:

Sociologul Mădălina Hideg, directorul științific al institutului de sondare ARGUMENT, a comentat rezultatul sondajului.

„PNL va stabili, practic, cine va fi viitorul primar general al Bucureștiului. Studiul ARGUMENT arată că cine va face alianță cu PNL are șanse mai mari să câștige alegerile. Altfel – Gabriela Firea este ușor în fața lui Nicușor Dan, care în trei ani nu a reușit să capitalizeze încrederea de care s-a bucurat din partea bucureștenilor la început de mandat. Oamenii nu sunt foarte mulțumiți acum de activitatea sa de Primar General și unii caută soluții alternative. 


Pe de altă parte, Gabriela Firea are dezavantajul că aparține partidului care în următorul an va fi vioara întâi în Guvern, dacă se va face rotativa. Nu va fi un an ușor, având în vedere mult mediatizata gaură din buget, și este posibil ca Guvernul să fie nevoit să ia unele măsuri nepopulare, pe care le vor deconta candidați PSD la următoarele alegeri.


Și să nu uităm că, oricum, în politică matematica are alte reguli. Fidelitatea electoratului crește în funcție de nivelul de educație. Depinde care va fi profilul celor care se vor prezenta la urne. În plus, la ora actuală mai mult de patru din zece bucureșteni declară că nu vor merge la vot sau că încă nu știu cu cine să voteze, ceea ce reprezintă un semnal de alarmă pentru toate partidele politice. Va fi o campanie intensă și interesantă”, a spus sociologul Mădălina Hideg pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel