Sondaj Avangarde: De câtă încredere se bucură PSD și PNL din partea electoratului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un sondaj realizat de Avangarde arată că principalele partide politice se bucură în continuare de încredere din partea alegătorilor, deși anul 2015 a fost plin de evenimente şi răsturnări în mediul politic pe fondul unei campanii puternice a justiţiei.

După mai multe schimbări de cifre pe parcursul anului, sfârşitul lui 2015 a adus PSD și PNL la egalitate - 40% susţinere, în luna noiembrie, relevă cel mai recent sondaj Avangarde, prezentat în exclusivitate în emisiunea Punctul de Întâlnire, realizată de Radu Tudor, de la Antena 3.

Senatorul PSD Gabriela Firea a comentat acest scor de egalitate înregistrat de cele mai importante partide politice la acest sfârșit de an: "Pierderea alegerilor de către noi prin candidatul Victor Ponta a determinat inevitabil, pentru că așa se întâmplă de fiecare dată, și un recul al partidului. Acesta a fost recuperat pe parcursul următoarelor luni în primul rând datorită rezultatelor bune ale guvernării social-democrate Victor Ponta și în legătură cu faptul că toată alianța de guvernământ PSD-UNPR-ALDE a reușit și în Parlament să vină cu legi care nu au fost nici controversate, nici eronate... Ultimul scor, 40% pentru PSD și PNL arată fotografia momentului, că PSD a recuperat pierderea înregistrată după alegerile prezidențiale". 

Sociologul Marius Pieleanu a explicat că numărătoarea se încheie în luna noiembrie şi este posibil ca PSD chiar să aibă un mic avans în faţa PNL, în luna decembrie.

"În prima parte a anului, în mod evident, urmare a succesului lui Klaus Iohannis, PNL a înregistrat o creştere semnificativă şi a atins cifra de 43%, cifră care este un vârf istoric. Niciodată PNL nu a avut o cifră atât de mare, nici măcar în perioada interbelică. După aprilie 2015, ca urmare a schimbării de management la vârf, lucrurile s-au mai echilibrat şi am ajuns astăzi la o relativă egalitate. Astăzi, când vorbim, există o uşoară superioritate a PSD în faţa PNL."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel