Moscova amenință că va lovi facilitățile militare britanice în urma remarcilor lui Cameron
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Cuvintele secretarului de externe al Regatului Unit confirmă implicarea tot mai mare a Londrei în operațiunile militare alături de Kiev, conform Kremlinului.

Rusia a declarat luni că ar putea lovi facilitățile și echipamentele militare britanice atât „în interiorul cât și dincolo” de Ucraina, dacă arme britanice sunt folosite de Kiev pentru a ataca teritoriul său.

„Orice facilități și echipamente militare britanice pe teritoriul Ucrainei și dincolo ar putea fi un răspuns la loviturile ucrainene cu utilizarea armelor britanice pe teritoriul Rusiei”, a declarat Ministerul rus de externe într-un comunicat.

Kremlinul a convocat și ambasadorul britanic la Moscova „pentru a exprima o protestare puternică” în legătură cu comentariile recente ale secretarului de externe al Regatului Unit, David Cameron.

„Ambasadorul a fost chemat să reflecteze asupra consecințelor catastrofale inevitabile ale unor astfel de măsuri ostile din partea Londrei și să respingă imediat și fără echivoc declarațiile provocatoare ale șefului Biroului de Externe în modul cel mai hotărât și neechivoc”, a declarat ministerul.

Cameron a spus pentru Reuters săptămâna trecută că Ucraina are „dreptul” să folosească armele furnizate de britanici pentru a lovi Rusia pe teritoriul său.

„Partea rusă consideră cuvintele lui Cameron ca fiind dovezi ale unei escaladări grave și confirmă implicarea tot mai mare a Londrei în operațiunile militare de partea Kievului”, conform Ministerului rus de externe, notează Politico.

Relațiile dintre Marea Britanie și Rusia s-au deteriorat de la lansarea invaziei complete a Moscovei în Ucraina în februarie 2022, determinând Londra să impună sancțiuni Moscovei.

În cursul zilei de luni, Rusia a anunțat că a început pregătirile pentru exerciții cu arme nucleare, acuzând oficialii occidentali că fac „declarații și amenințări provocatoare” prin intensificarea sprijinului lor pentru Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel