Chirieac „traduce” anunțul lui Vladimir Putin. Ce este dincolo de mișcarea făcută de dictator
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat anunțul Rusiei că va organiza un exerciţiu militar ce va include antrenamente pentru utilizarea armelor nucleare tactice, în ajunul învestirii lui Putin pentru un nou mandat de președinte şi cu trei zile înainte de celebrarea Zilei Victoriei pe 9 Mai.

Exerciţiile militare vor cuprinde antrenamente pentru pregătirea şi desfăşurarea în vederea folosirii armelor nucleare non-strategice, a zis Ministerul Apărării al Rusiei. De asemenea, vor lua parte formaţiuni de rachete din Districtul Militar Sudic şi forţe navale.

Exerciţiile, anunţate în ajunul învestirii lui Vladimir Putin pentru un nou mandat de președinte şi cu trei zile înainte de celebrarea Zilei Victoriei pe data de 9 Mai, pare că nu au fost alese întâmplător în această perioadă.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect, în emisiunea moderată de Niels Schnecker, la România TV.

'Acest lucru face parte din fanfaronada iscată odată ce își va instala un nou guvern Vladimir Putin. Prin urmare, sigur că va da și un semnal pe plan intern, de genul: Noi suntem o națiune posesoare de arme nucleare și putem să le folosim cum vrem noi, ca să ținem Occidentul la respect! Nu cred că vor putea fi folosite arme nucleare, fiindcă, odată alunecat în această spirală este distrugerea umanității, pentru că nu știm dacă se opresc la arme nucleare tactice. Armele tactice pot distruge Kievul sau Bucureștiul sau un oraș mare, să fie foarte clar. Și dacă s-ar proceda așa, care ar fi reacția? Convențională? Nu! Ar fi o reacție tot nucleară! Deci, este, din nou, o propagandă dementă', a zis Bogdan Chirieac.

Bogdan Chirieac a comentat și faptul că Macron susține introducerea de trupe franceze în Ucraina, că Europa trebuie să se gândească la a se apăra, dar și că Franța pune la dispoziție inclusiv sistemele de apărare nucleare.

'Niels, poate o să te sperii cu această afirmație! Eu l-aș lua foarte în serios pe Emanuel Macron! Dacă pică Ucraina, tot sistemul de securitate european se prăbușește. Ideea lui Emmanuel Macron de a trimite militari în Ucraina aș lua-o în serios, nu sub stindard NATO, pentru că asta ar însemna război NATO - Rusia. Dar națiunile europene, chiar americanii, pot trimite trupe în Ucraina, pentru a lupta contra invaziei ruse.', a spus Chirieac.

Niels Schnecker a zis că nu se poate face separarea de NATO deoarece se deschide un paradox, respectiv scenariul că după ce se introduc trupe franceze în Ucraina, Rusia lovește de la distanță Franța și se va aplica automat Articolul 5.

'Rezolvăm paradoxul! Atenție, Franța nu atacă Rusia pe teritoriul Rusiei, ci Franța ajută la apărarea Ucrainei. Cred că noi și alte națiuni europene ar trebui să facem același lucru. Nu depășim teritoriul ucrainean. Nu atacăm Federația Rusă. Până la urmă, soldații ruși nu au ce căuta în Ucraina, pentru că nu i-a invitat Zelenski acolo. Prin urmare, cu această chestiune am putea opri invazia, pentru că mașina de război a Rusiei e în plină acțiune. Îmi e teamă că va zdrobi cea mai mare parte a Ucrainei, venind la noi, la gurile Dunării, ceea ce nu e în regulă și nu e de dorit.', a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea Cheia Zilei, moderată de Niels Schnecker, la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel