Data actualizării:
Data publicării:

Sirop de struguri negri. Rețeta pe care trebuie să ți-o notezi

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Iată rețeta de sirop de struguri pe care ar trebui să ți-o notezi. Iese absolut delicios!

Ingrediente

- 2 kg struguri negri

- 1 l apă

- 900 g zahăr

Cum se prepară

Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini şi se pun la fiert într-o cratiţă mare, cu un litru de apă şi 100 g zahăr, potrivit gustos.ro. Se fierbe aprox 30 de minute, până scade un pic. În acest timp, o mare parte din sâmburi se ridică la suprafaţă, iar pieliţele se vor desprinde mai uşor.

Se dă de pe foc, se strecoară lichidul cu mare grijă, întrucât e fierbinte. Sau îl puteţi lăsa un pic la răcit, ca să îl manevraţi mai uşor. Lichidul se pune la fiert, într-o cratiţă curată, împreună cu 800 g de zahăr. Se fierbe până se îngroaşă (35-40 de minute).

Vezi și: Suc de struguri pentru iarnă, după rețeta unui chef bucătar. Rezistă până la cinci ani. Copiii îl adoră

BONUS: Gem de struguri

Ingrediente (pentru 3 borcane de 500 ml)

- 1,7 kg de struguri, fără sâmburi

- 1 kg de zahăr granulat

- 3 linguri suc de lămâie

Cum se prepară

Puneți strugurii, zahărul și sucul de lămâie într-o oală și puneți-o la foc. Amestecați des până se dizolvă zahărul. Pe măsură ce amestecul se încălzește, zdrobiți o parte din struguri cu o lingură de lemn sau folosiți un zdrobitor de cartofi pentru a scoate sucul strugurilor. Odată ce tot zahărul s-a dizolvat complet (aproximativ 20 de minute) luați amestecul de pe foc și folosiți un blender pentru a amesteca strugurii până la o consistență asemănătoare sucului.

Puneți oala din nou pe foc, aduceți la fierbere și lăsați-o acolo apoi, timp de 25 de minute, amestecând încontinuu. (Puteți începe cu 23 de minute deoarece, în funcție de prospețimea și varietatea strugurilor, timpul poate varia puțin).

Vezi și: Compot de struguri. Rețeta pentru iarnă, dar și pentru consum imediat

Luați oala de pe foc și faceți un test. Puneți câteva picături de dulceață pe o farfurie răcită și puneți la frigider pentru un minut. Dulceața ar trebui să formeze o pojghiță creață atunci când împingeți degetul prin ea. Dacă nu, mai fierbeți-o câteva minute și testați din nou până când veți obține acest rezultat, scrie temananc.ro.

În cazul în care vreți să o conservați, sigilați borcanele sterilizate în prealabil și puneți-le în baie de apă clocotită, pe foc, timp de 8 minute. Lăsați-le să stea în apă încă 5 minute după ce ați oprit focul. Apoi le puteți scoate, verificați sigiliile după 12 ore și păstrați toate borcanele nesigilate la frigider.

Puteți îngroșa dulceața de struguri fierbând suficient de mult pentru ca excesul de apă din dulceață să se evapore. 

Cum scoateți semințele din struguri 

Puteți fie să gătiți strugurii, fie îi puteți strecura într-o strecurătoare grosieră pentru a separa semințele, dar veți pierde și coaja. Sau puteți tăia strugurii pe jumătate și apoi să îndepărtați semințele cu degetul mare. Sau cel mai bine ar fi să folosiți un soi de struguri fără semințe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel