Ingrediente
Pentru blatul tortului:
1 3/4 căni de făină obișnuită
2 căni de zahăr tos
3/4 cană pudră de cacao
2 lingurițe de praf de copt
1 1/2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
1 linguriță de sare
1 cană de lapte bătut, la temperatura camerei
1/2 cană de ulei
2 ouă mari, la temperatura camerei
2 lingurițe de extract de vanilie
1 cană de apă caldă
Pentru crema tortului:
500 grame de cremă de brânză, înmuiată
1/2 cană zahăr tot
1 lingură de coajă de portocală
1 linguriță extract de vanilie
2 ouă mari
Pentru crema de ciocolată:
1 cană de chipsuri de ciocolată semidulce
1/2 smântână grasă
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 175 grade Celsius. Ungeți și tapetați cu făină o formă rotundă detașabilă, de 23 de cm, pentru blatul de tort și o tavă detașabilă pentru crema ca de cheesecake.
Pentru blaturile de tort, într-un castron mare amestecați ingredientele uscate: făina, zahărul, pudra de cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Se adaugă ingredientele umede, laptele bătut, uleiul, extractul de vanilie și ouăle bătute. Se bat la viteză medie până se combină complet. Se toarnă în formă și se dă la cuptor pentru 30-35 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.
Lăsați blatul să se răcească, pentru vreo 10 minute, apoi tăiați-l în două părți egale să lăsați-le pe un suport de sârmă pentru a se răci complet.
Pentru stratul de cheesecake cu portocale, bateți crema de brânză și zahărul până se omogenizează. Se adaugă coaja de portocală și extractul de vanilie, amestecând până se combină complet. Se bat ouăle,unul câte unul, amestecând bine după fiecare în parte. Se toarnă aluatul de cheesecake în forma deja pregătită. Coaceți stratul de cheesecake pentru 40 de minute sau până mijlocul aluatului se întărește. Lăsați stratul de cheesecake să se răcească în totalitate, în tavă, apoi dați-l la frigider pentru cel puțin 2 ore.
Pentru crema de ciocolată, se pun bucățile de ciocolată într-un bol termorezistent. Se încălzește smântâna grea până la punctul de fierbere, apoi se toarnă peste chipsurile de ciocolată.
Se lasă timp de 5 minute, apoi se amestecă până se omogenizează, se lasă crema să se răcească puțin înainte de folosire.
Pentru a asambla tortul, puneți primul blat, pe platoul de servire, acoperi cu stratul de cheesecake cu portocale, apoi așezați deasupra al doilea blat de tort de ciocolată.
Crema de ciocolată se toarnă peste al doilea blat, lăsând-o să se scurgă pe margini.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Propunerea trimisă de sindicate la partide pentru modificarea Legii pensiilor. Lista principalelor schimbări solicitate
- Adrian Negrescu, previziuni sumbre pentru 2025: Vom pierde câteva sute de mii de locuri de muncă
- Român stabilit în Anglia: "În Marea Britanie, copiii plătesc părinților chirie. Noi, românii, avem simțul familiei" - VIDEO
- BANCUL ZILEI: Naufragiatul...
- Gem de struguri. Cea mai bună rețetă de sezon
- PSD spune că a găsit originalul cărții lui Ciucă - „În slujba țării”. E scrisă de doi generali / foto
- Venus în Scorpion până pe 17 octombrie. Iată beneficiile pentru fiecare zodie!
- Secretara-şefă a UMF "Carol Davila", găsită moartă de polițiști
- Primarii și prefecții, complici în încălcarea legii în cazul inundațiilor din Galați și Vaslui
- Vrei copii după 35 - 40 de ani? Dr. Alice Barbu (SANADOR), recomandare pentru toate femeile care cred ca mai e timp / video