Șeful Romatsa a demisionat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
aleodor-francu
aleodor-francu

Aleodor Frâncu, șeful Romatsa, și-a prezentat demisia.

Victor Ponta, ceruse demisia acestuia, după publicarea raportul privind accidentul aviatic din Munții Apuseni.

ROMATSA nu a manifestat un rol activ în cazul accidentului aviatic din Cluj, nu a luat măsurile necesare pentru stabilirea zonei de căutare a aeronavei, nu a declanşat operaţiuni de căutare şi nu a cerut sprijinul Centrului de Operaţii Aeriene din MApN, se arată în raportul vicepremierului Gabriel Oprea.

VEZI ȘI: Raportul accidentului aviatic care a dus la demiterile anunțate de Ponta

Raportul accidentului aviatic adus la cunoștința premierului și ulterior presei, arată un fapt de neimaginat: echipamentele de localizare pentru situaţii de urgenţă (ELT) nu au funcţionat pe frecvenţa prevăzută de Regulament, ci pe o alta, care nu permitea localizarea, iar Centrul de căutare Satelitară de la Moscova nu a comunicat niciun răspuns.

Raportul accidentului aviatic: Sistemul ELT de urgenţă emitea pe altă frecvenţăÎn raport este amintit regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de producerea unui accident de aviaţie civilă, aprobat prin HG NR. 741/2008, conform căruia alarmarea în caz de accident aviatic se face de către ROMATSA şi/sau de către Sistemul naţional pentru apeluri de urgenţă – 112.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel