Revista Orizont evacuată. Reacția Uniunii Scriitorilor din România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Conducerea Uniunii Scriitorilor din România a luat act cu reală îngrijorare de „somația de evacuare cu celeritate” a spațiului ocupat de Filiala Timișoara a U.S.R. și de redacția revistei „Orizont”.

„Situația de la Timișoara are o notă de absurd kafkian. Obligate fiind să retrocedeze un imobil câștigat în instanță de mai mulți reclamanți și neputându-l retroceda în natură, autoritățile locale au oferit în compensare… tocmai spațiul ocupat, din 1949 încoace, de Filiala Timișoara a Uniunii Scriitorilor din România și de redacția revistei „Orizont”.

Este chiar spațiul în care a fost concepută Proclamația de la Timișoara și în care, de peste șapte decenii, se concentrează istoria literară și culturală a Timișoarei.

Conducerea Uniunii Scriitorilor din România face un apel la rațiunea, competențele și buna-credință a autorităților locale timișorene care au responsabilitatea soluționării rapide a acestei situații grave, incalificabile.

Așteptăm de la Timișoara vești bune, iar nu asemenea secvențe anticulturale de „administrare” abuzivă a unui patrimoniu material și simbolic atât de important în istoria culturală și multiculturală a orașului” arată un comunicat al Uniunii Scriitorilor din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel