Data publicării:

Scorţişoara, efecte nebănuite asupra creierului

Autor: Ema Apostu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com

Știai că scoțișoara are efecte importante asupra creierului tău? Iată ce se întâmplă când o consumi.

Alegeri prezidentiale 2024

Cercetătorii de la Universitatea de Ştiinţe Medicale din Birjand, Iran, au descoperit un efect benefic al scorţişoarei pentru prevenirea sau reducerea limitărilor de memorie şi de învăţare, informează "Medical Express". Oamenii de ştiinţă au revizuit şi au analizat studii anterioare privind efectele scorţişoarei asupra funcţiei cognitive.

"Cercetările in vivo indică faptul că utilizarea scorţişoarei sau a componentelor acesteia, cum ar fi eugenolul, aldehida cinamică şi acidul cinamic, pot modifica pozitiv funcţia cognitivă", susţin autorii studiului, scrie Rador, citând dariknews.bg. Aceştia au descoperit că studiile in vitro au indicat că adăugarea scorţişoarei sau aldehidei cinamice într-un mediu celular a redus acumularea proteinei tau şi amiloidului, care sunt asociate cu dezvoltarea bolii Alzheimer, şi a crescut viabilitatea celulară.

Rezultatele au fost prezentate în publicaţia de specialitate "Nutritional Neuroscience". Proprietăţile antiinflamatorii, anticancerigene şi antioxidante ale scorţişoarei au fost demonstrate în alte studii anterioare.

Când devine periculoasă scorțișoara

Scorțișoara este un condiment care se obține din scoarța interioară copacilor Cinnamomum. Mirosul și aroma distincte se datorează conținutului de cinamaldehidă (aldehidă cinamică). Acest compus este responsabil pentru majoritatea efectelor puternice ale scorțișoarei asupra sănătății și metabolismului, arată Smartliving.ro.

Există două tipuri de scorțișoara: cea "adevărată" și cea "chinezească"

Scorțișoara Ceylon este mai rară, mai scumpă și cu mai multe beneficii pentru sănătate. Are o culoare maronie. Tipul Ceylon, este ”scorțișoara adevărată”, originar din Sri Lanka și din sudul Indiei. Provine din scoarța interioară a arborelui Cinnamomum verum.

Scorțișoara Cassia provine din arborele Cinnamomum cassia, originar din sudul Chinei și i se mai spune „scorțișoară chinezească”. Este considerată de calitate inferioară. Este foarte ieftină și este tipul cel mai frecvent consumat în întreaga lume, având o culoare roșiatică. Trebuie să știți că aproape toată scorțișoara găsită în supermarketuri este Cassia. Aceasta conține o cantitate mare de cumarină, care poate fi toxică în cantități mari. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel