Scandal monstru la Națională: Mutu dă de pământ cu Pițurcă. Selecționerul îi răspunde dur: "Să facă glume cu familia lui, nu cu mine!"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Mutu Pițurcă
Mutu Pițurcă

Adrian Mutu a lansat un atac devastator la adresa lui Victor Pițurcă, după ce România a pierdut barajul de calificare la Mondial în fața Greciei, cu scorul de 2-4 la general. "Briliantul" îl critică dur pe selecționer pentru metodele de antrenament utilizate și pentru modul în care pregătește meciurile naționalei. De asemenea, Mutu transmite că și-ar fi dorit enorm să joace în barajul cu elenii. El consideră că orgoliul lui Pițurcă a dus la neconvocarea mai multor jucători esențiali pentru echipă, amintind că selecționerul a avut conflicte și cu Gică Hagi în trecut. De partea cealaltă, Pițurcă îi transmite fotbalistului "să facă glume cu familia lui, nu cu mine".

Săpunaru, Radu Ștefan și Rădoi trebuiau convinși să vină la națională

"Istoria echipei naţionale e simplă şi se rezumă doar la doi antrenori mari: Iordănescu şi Ienei. Ei au calificat naţionala la un Campionat Mondial. Ceilalţi trebuie respectaţi. Păcat că pentru antrenorul de azi orgoliul a fost mai presus de echipa naţională. Şi nu numai în ceea ce mă priveşte pe mine. Amintiţi-vă că şi cu Hagi a avut conflicte.

Mai cred că selecţionerul trebuia să stingă conflictul cu Săpunaru şi că Radu Ştefan şi Rădoi trebuiau convinşi să îşi ajute ţara azi. Şi împreună reuşeam lucrul ăsta. Echipa naţională nu e nici a mea, nici a lui Victor Piţurcă! E a românilor. Sunt sincer şi vă spun din toată inima că mi-aş fi dorit enorm, dar enorm, ca în seara asta să lupt pentru ţara mea. Iubesc tricoul cu tricolor. Să nu mă înţelegeţi greşit. Sunt trist, nu patetic. Să vă spun că am urlat ca un nebun în faţa televizorului?! Dar asta a fost. Un meci de fotbal. Ce va fi e mai important acum. Pentru că, vă asigur, nu mă despart încă de ceea ce iubesc cel mai mult: echipa naţională", a scris Adrian Mutu pe pagina personală de Facebook.

"Să facă glume cu familia lui, nu cu mine!"

Victor Piţurcă l-a atacat şi el pe atacant în timpul conferinţei de presă de după returul cu elenii, adăugând însă că l-ar putea chema pe viitor la echipa națională.

"Mutu e un fost jucător la echipa naţională. Să facă glume cu familia lui, nu cu mine!

Oricum, dacă va juca la echipa de club şi o va face bine, iau în calcul să îl chem la următoarele acţiuni ale echipei naţionale", a declarat selecționerul, citat de gsp.ro.

Pițurcă e depășit. Are metode din anii '50-'60

Ulterior, atacantul lui Ajaccio a intervenit telefonic la Digisport, unde s-a dezlănțuit la adresa lui Victor Pițurcă. Mutu a criticat dur metodele "învechite" folosite de selecționer înaintea meciurilor şi a dezvăluit cum au fost pregătite partidele tur Ungaria şi Turcia, pentru care a făcut parte din lotul României.

"Piţurcă e un foarte bun selecţioner, dar e cam depășit. Vă spun eu. Are metode din anii '50 - '60. Dacă tu începi pregătirea meciului din Ungaria cu mesajul că ţara are nu ştiu ce suprafaţa şi nu ştiu câţi locuitori ...

Să vă spun cum am pregătit dubla cu Ungaria şi Turcia? Pentru meciul cu Ungaria ne-am uitat la meciul Ungaria - Turcia, iar pentru meciul cu Turcia ne-am uitat la acelaşi meci ... la Turcia - Ungaria cum ar veni ... . Ne uităm la tot meciul, 90 de minute.

După, ce să mai discutăm? «Mergeţi la culcare!». Domnul Piţurcă are un ochi foarte bun la jucători, îi vede, dar nu poate să îi mai motiveze. Are un stil dictatorial.

Cu Piţurcă ne uităm la meciuri şi atât. Ne uităm la meci, nu scoatem niciun cuvânt. Întrebaţi-l şi pe el, nu trebuie să vă spun eu.

Dacă nu spun eu adevărul, nu mai spune nimeni. Hai să spunem şi ce nu am făcut. Eu vorbesc aici despre binele fotbalului românesc.

În San Marino, când am jucat, ne spunea: «Băieţi, sunt o echipă foarte, foarte bună. Nu îi subestimaţi!». Şi mă uitam că jucăm cu bucătarii ...

Ştiu că nu e cel mai bun lucru ce fac eu, dar pe Piţurcă nu îl întrebaţi dacă a fost cel mai bun lucru să se certe cu Rădoi, cu Săpunaru, cu mine?

Vă mai amintiţi când ne-a bătut Bosnia cu 2-1 la ei? În retur ce s-a întâmplat?

Răzvan Lucescu a venit cu tactica: "Domnule, ne apărăm şi ieşim pe contraatac". I-am spus: "Băi, Răzvane, ne-am săturat să ne apărăm, hai să atacăm. Bagă-l pe Sânmărtean, pe ăla, pe celălalt!". Am câştigat cu 3-0 şi ce meci a ieşit?!

Şi cu Grecia trebuia să atacăm continuu. Cu ce public a fost, extraordinar, trebuia să atacăm mereu. Să se termine 7-5, dar să atacăm", a spus Adrian Mutu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel