S-a dat grațiere! Fake news doar pe jumătate
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
”Se forțează ca ordonanța de urgență pe amnistie și grațiere să fie adoptată în ședința de guvern de marți” - a fost știrea care a fost breaking news, la unele televiziuni din România, în decursul zilei de ieri.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a negat, luni, că Executivul ar intenţiona să adopte în şedinţa de marţi o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea, el afirmând că, într-o discuţie, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, au infirmat zvonurile în acest sens. Chiar și așa, propagandiștii au continuat să o țină pe a lor: se va OUG pe amnistie și grațiere!

Și, ca în orice fake news, nu iese fum fără foc. S-a dat grațiere, este adevărat, dar... în Egipt. Un total de 710 de prizonieri au fost eliberați recent prin decizia președintelui egiptean Abdel Fattah al-Sissi. Autoritatea penitenciarelor continuă să selecteze prizonierii care se califică pentru eliberarea condiționată.

De asemenea, preşedintele egiptean a anunţat, prin iunie, că a graţiat peste 330 de deţinuţi, în majoritate tineri, mulţi dintre ei arestaţi mai ales în cursul protestelor din ultimii ani.

Preşedintele Al-Sissi a promis în 2015 că îi va elibera pe unii dintre tinerii încarceraţi în timpul reprimării declanşate de autorităţi după destituirea de către armată, în 2013, a preşedintelui islamist Mohamed Morsi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel