Rusia a lansat o rachetă supersonică Vulkan în Marea Neagră. VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursă foto: Youtube Naval Post
Sursă foto: Youtube Naval Post
Rusia a lansat o rachetă de croazieră supersonică în Marea Neagră.

Racheta supersonică Vulkan a fost lansată în cadrul unui exercițiu militar care a coincis cu prima venire în zona Mării Neagre a unei nave americane din clasa US Legend în ultimii 13 ani, scrie The Sun.

Reprezentanții Flotei Mării Negre rusești au anunțat într-un comunicat că crucișătorul rus Moskva ”a tras pentru prima dată în istoria modernă cu o rachetă Vulkan, care face parte din sistemul principal de rachete Basalt al navei”.

Exercițiile cu rachetele Vulkan ale Rusiei au loc cu puțin timp înainte de sosirea a două nave de război ale Marinei Regale din Marea Britanie, pe fondul unei tensiuni profunde în Ucraina, din cauza temerilor unei invazii rusești. Înregistrările video ale exercițiului cu nava Moskva - cea mai bună din flota rusească - au fost date publicității de ministerul rus al Apărării. O țintă de suprafață a fost lovită la o distanță de 19 mile (30 kilometri). Totodată, 20 de nave rusești au izolat o zonă specială din Marea Neagră pentru această tragere, blocând accesul altor nave străine, fapt care a fost condamnat în prealabil de SUA.

Totul, după o lansare ratată de rachetă, care a avut loc ieri, când o rachetă Kalibr a ratat ţinta şi aproape a lovit distrugătorul Marshal Shaposhnikov din clasa Udaloy în Marea Japoniei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel