Rezultate în Europa League - echipele calificate în semifinale
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
S-au încheiat sferturile de finală din Europa League în urma cărora s-au stabilit cele patru echipe care se vor întâlni în semifinale.

Cluburile engleze Chelsea, Arsenal, formaţia germană Eintracht Frankfurt şi echipa spaniolă Valencia s-au calificat în semifinalele Europa League la fotbal, după meciurile din manşa secundă a sferturilor de finală, desfăşurate joi seara. 

Valencia a dispus cu 2-0 de Villarreal, prin golurile marcate de Toni Lato (la primul gol ca senior) şi Daniel Parejo (din lovitură liberă). Liliecii au deschis scorul după o greşeală a tânărului fundaş dreapta român Andrei Raţiu, debutant în prima echipă a Submarinului galben. Raţiu a jucat tot meciul şi a primit un cartonaş galben în min. 61.

Arsenal a învins-o pe Napoli şi în deplasare, cu 1-0, după 2-0 la Londra. Tunarii au câştigat prin golul marcat de Lacazette, din lovitură liberă. Fundaşul român Vlad Chiricheş a evoluat tot meciul la Napoli. Meciul de pe San Paolo a fost arbitrat de românul Ovidiu Haţegan.

Cheslea a întrecut-o pe Slavia Praga cu 4-3, după 1-0 în Cehia. Londonezii au avut 4-1, dar Slavia, fără românul Alexandru Băluţă în lot, s-a apropiat la 4-3. Pedro a marcat două goluri şi a dat o pasă decisivă, iar Giroud a contribuit pentru Blues cu un gol (al 10-lea al lui în acest sezon de Europa League) şi două assist-uri. La Slavia, Sevcik a marcat două goluri şi a pasat decisiv la al treilea, iar Soucevk a avut un gol şi două pase de gol.

Eintracht a trecut cu 2-0 de Benfica, după ce lusitanii câştigaseră în tur cu 4-2. Echipa din Frankfurt s-a impus prin golurile marcate de Kostic şi Rode, calificându-se graţie golurilor marcate în deplasare.

Rezultate Europa League sferturi de finală:

Chelsea Londra - Slavia Praga 4-3
Au marcat: Pedro Rodriguez 5, 27, Simon Deli (autogol) 9, Olivier Giroud 17, respectiv Tomas Soucek 26, Petr Sevcik 51, 54. În tur: 1 -0.

Eintracht Frankfurt - Benfica Lisabona 2-0
Au marcat: Filip Kostic 37, Sebastian Rode 67. În tur: 2-4.

SSC Napoli - Arsenal Londra 0-1
A marcat: Alexandre Lacazette 36. În tur: 0-2. Arbitru: Ovidiu Haţegan (România).

Valencia CF - Villarreal 2-0
Au marcat: Toni Lato 13, Daniel Parejo 54. În tur: 3-1.

Semifinalele competiţiei vor fi Valencia - Arsenal şi Chelsea - Eintracht.

Citește și:

Noul contract pentru drepturi TV contestat de U Craiova: Nu răpiți românilor fotbalul

FRF, declarație de asumare a principiilor de bună guvernanță ale fotbalului European

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel