Data actualizării:
Data publicării:

REFUZ din partea oamenilor. Profesorul Irinel Popescu, despre un fenomen PERICULOS în pandemie / VIDEO

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Acad Prof. Dr. Irinel Popescu a tras un semnal de alarmă în plină pandemie, în timp ce se așteaptă un vaccin anti-COVID-19.

„Transparența a fost solicitată companiilor producătoare de către marele public, în virtutea faptului că, deși există secrete de fabricație, competiție, poate interese financiare, dar dacă nu există transparență se va ajunge ca populația să refuze să se vaccineze”, a atras atenția Irinel Popescu în cadrul interviului de la DCNews și DCMedical cu prof. dr. Virgil Păunescu, directorul Institutului de cercetări medicale OncoGen, care, alături de echipa sa, lucrează din primăvară la un vaccin românesc care să protejeze contra COVID-19.

„Aceasta este o problemă care, de asemenea, ne pune într-o mare încurcătură. Noi suntem obligați cumva să ne prezentăm metoda fără să o comparăm foarte tare cu alte metode. Organizația Mondială a Sănătății a avut un pic de dreptate. Lipsa de colaborare și competiția care s-au creat vor genera marketing exagerat din partea celor care își promovează vaccinul și critici la adresa competitorilor. Iar acest lucru, care pare democratic să zicem așa, va duce inevitabil la lipsa de încredere a populației. S-ar putea să ne trezim în fața refuzului de vaccinare!”, a spus Virgil Păunescu.

Irinel Popescu a intervenit ulterior: „Da, e posibil acest fenomen. De aceea, cel puțin pentru potențialul vaccin românesc, aș vrea să mergem pe linia transparenței complete.”

Mai multe despre vaccinul românesc, în interviul de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel