Data publicării:

Țara care își taxează triplu turiștii, începând de astăzi

Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Aproape 5 milioane de turiști au călătorit în această țară în 2023.

Citește și: În goană spre Santorini. ”Insula Instagram”, invadată de mii de turiști / video

Începând de la 1 octombrie a intrat în vigoare noua taxă pentru turiștii străini care merg în Noua Zeelandă, o taxă care aproape s-a triplat față de cea anterioară, ajungând la 100 de dolari neozeelandezi (56,9 euro), informează EFE. Această taxă ar contribui la plata pentru întreținerea serviciilor publice și conservarea patrimoniului național, iar în ciuda criticilor că ar putea duce la scăderea turismului, oficialii susțin că este infimă față de cheltuielile medii ale turiștilor.

Astfel, începând de astăzi, vizitatorii care sosesc în această țară oceanică trebuie să plătească 100 de dolari neozeelandezi (56,9 euro) pentru taxa de conservare și turism aplicată turiștilor străini. Anterior, cuantumul taxei era de 19,9 euro.

Este vorba despre o taxă suplimentară la costurile vizelor, care a început să se aplice de marți, pe fondul problemelor de acces din zilele precedente pe site-ul Ministerului Imigrării pentru a efectua plăți online.

Noua taxă, infimă pentru cheltuielile medii ale vizitatorilor

Guvernul Noii Zeelande susține că această taxă reprezintă mai puțin de 3% din cheltuielile medii pe cap de vizitator.

În luna septembrie, autoritățile au justificat creșterea ei, afirmând că va contribui la acoperirea unei părți din costul pe care turismul îl reprezintă pentru țară, în timp ce asociația independentă Tourism Industry Aotearoa se teme că ea va speria vizitatorii.

Aproape 4,9 milioane de turiști străini au vizitat Noua Zeelandă în 2023 și au contribuit la economia țării cu aproximativ 11 miliarde de dolari neozeelandezi (6,1 miliarde de euro), conform datelor oficiale, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel