QR cod tatuat pe mână pentru a demonstra că te-ai vaccinat, în Rusia
În Rusia ar putea să apară primele tatuaje cu QR pentru a demonstra că te-ai vaccinat anti-COVID.
O companie de tatuaje din Rusia oferă oamenilor posibilitatea să-și tatueze temporar codul QR care demonstrează că s-au vaccinat împotriva COVID-19, scrie The Moscow Times. Noul tip de tatuaj vine în contextul în care în Moscova trebuie să demonstrezi că ești vaccinat împotriva coronavirusului pentru a intra în restaurant.
Tatuajele sunt temporare și se realizează pe baza adeverinței care atestă vaccinarea sau cu dovada unui test PCR Covid negativ. Ideea aparține unei companii de livrări de mâncare, Delivery Club, realizată în colaborare cu Everink Tattoo, un salon de tatuaje, și a fost gândită imediat ce autoritățile ruse au anunțat că intrarea în restaurante, baruri și cafenele se poate face doar pe baza unui pașaport sanitar, emis cu adeverința de vaccinare sau cu un test PCR negativ. Cei care au venit cu această inițiativă susțin că tatuajele temporare sunt practice deoarece îi scutește pe oameni de necesitatea folosirii telefonului. Aceștia trebuie doar să întindă brațul și să își scaneze codul de pe piele.
Cât costă un astfel de tatuaj
„Vrem să ușurăm tensiunea actuală și, de asemenea, să facem mai distractivă prezentarea QR în locațiile din oraș.”, a declarat serviciul de presă al Delivery Club pentru agenția de știri RIA Novosti.
Tatuajele sunt disponibile în șase opțiuni de design, inclusiv un design floral și unul care spune „Cred în tine” și costă 590 de ruble (8 dolari) fiecare. Tatuajele temporare cu cod QR durează aproximativ două săptămâni după aplicare.
Moscova a apelat la aceste măsuri restrictive, care au intrat în vigoare la finele lunii iunie pentru a împiedica răspândirea noi variante a coronavirusului, Delta. În ultima perioadă Rusia s-a confruntat cu o creștere accelerată a numărului de noi infectări. În pofida faptului că a fost prima țară care a anunțat înregistrarea unui vaccin anti-COVID, în Rusia campania de vaccinare este destul de lentă. Momentan se folosesc 3 vaccinuri, toate rusești, dar populația ezită să se imunizeze. Dacă numărul cazurilor va crește în continuare ar putea fi anunțate noi restricții.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News