Protest: Iohannis și tăcerea din Piața Victoriei. Unde vor fugi românii din diaspora pe 10 august
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Protest
Protest
Klaus Iohannis i-a liniștit pe protestatari. 

Am fost miercuri, pe la ora 16:30, în Piața Victoriei. Eram în trecere și am vrut să văd câți oameni mai sunt să protesteze. În Piața Victoriei, simbolul #rezist, nu mai era nimeni. Dacă altă dată, înainte de revocarea Laurei Codruța Kovesi, mai erau câțiva protestatari, "nucleul dur" care nu se mai lăsa dus de acolo, acum, Piața Victoriei era populată doar de trecători care nu se mai opreau, își vedeau de drumul lor pentru că lumea a înțeles că președintele Klaus Iohannis a făcut ceea ce trebuia în privința Laurei Codruța Kovesi: adică a respectat Constituția. Și chiar dacă, inițial, reacția la cald a protestatarilor a fost să își ia like-urile înapoi de pe pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis, apoi și-au dat seama că președintele a procedat corect. Dezbaterea pe acest subiect fiind aproape interminabilă, oamenii au înțeles că din tot scandalul cu revocarea Laurei Codruța Kovesi, singurul care a ieșit învingător a fost Klaus Iohannis.

În altă ordine de idei, se anunță un mega protest pe 10-11 august, intitulat "Diaspora Acasă - Dragnea închide granițele, că venim vreo trei milioane". Or veni, dar, probabil, pe Valea Prahovei, Sâmbăta de Sus, Colibița, Fundata sau alte zone din România. Cu greu mai găsești cazare să-ți faci concediu în perioada aceea, când o parte dintre românii din diaspora vin acasă. Oamenii par ocupați cu treburi mai pământene, sătui fiind de munca de peste an, obosiți și stresați, vor și ei o perioadă de liniște. Sau profită de concediu să-și rezolve problemele personale, să mai repare ceva la casă, să își ducă părinții la medic, să își pună la punct treburile.

În plus, cei mai mulți români care au plecat în diaspora, per total, nu sunt din București. Cu siguranță, după un an de muncă, singurul lucru pe care îl așteaptă după ce ajung din Cârlibaba sau orice sat din România, este să străbată jumătate de țară să protesteze... Dacă au ceva de zis, vor merge la vot.

Mai multă gălăgie despre protestul din 10-11 august o fac tot românii din țară, de fapt... nucleul dur al protestatarilor care au rămas atât de puțini încât duc în derizoriu ideea de manifestație pentru că au făcut din asta o meserie. 10 oameni în stradă, mereu aceiași, care urlă când pun jandarmii mâna pe ei să îi legitimeze... cam asta a mai rămas din Piața Victoriei. 

Locul populat de zeci de mii de oameni, până acum o vreme, este istorie. S-o fi săturat și lumea să audă doar Huo Dragnea... nu așa răsar autostrăzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel