Știați că aproximativ toate alimentele pe care le consumăm conțin aditivi alimentari?!
Substanțele care se adaugă alimentelor pentru a menține sau îmbunătăți siguranța, prospețimea, gustul, textura sau aspectul alimentelor sunt cunoscute sub denumirea de aditivi alimentari. Unii aditivi alimentari au fost folosiți de secole pentru conservare - cum ar fi sarea (în carne precum slănină sau pește uscat), zahărul (în marmeladă) sau dioxidul de sulf (în vin).
De-a lungul timpului, mulți aditivi alimentari diferiți au fost dezvoltați pentru a răspunde nevoilor producției de alimente, deoarece producerea de alimente la scară largă este foarte diferită de a le face la scară mică la domiciliu. Aditivii sunt necesari pentru ca alimentele procesate să rămână în siguranță și în bune condiții pe parcursul călătoriei sale de la fabrici sau bucătării industriale, în timpul transportului către depozite și magazine și, în final, către consumatori.
Aditivii alimentari pot fi obținuți din plante, animale, minerale sau pot fi sintetici
Aceștia sunt adăugați în mod intenționat produselor alimentare pentru a îndeplini anumite scopuri tehnologice pe care consumatorii le iau de cele mai multe ori de la sine.
Există câteva mii de aditivi alimentari folosiți, toți fiind concepuți pentru a face o muncă specifică pentru ca alimentele să fie mai sigure sau mai atrăgătoare. Organizația Mondială a Sănătății , împreună cu Organizația pentru Alimentație și Agricultură, grupează aditivii alimentari în 3 categorii largi, în funcție de proprietățile lor: Agenți pentru intensificarea gustului, preparate enzimatice sau alți aditivi (folosiți pentru o varietate de motive cum ar fi: Îndulcire, conservare și colorare).
Puse la pachet sau doar pentru o gustare rapidă, atât pentru cei mici, cât și pentru adulți, sandvișurile reprezintă una dintre cele mai comune forme de prezentare a mâncării. Dar te-ai gândit până acum câte E-uri poți regăsi într-un sandviș?!
InfoCons este alături de consumatori și pune la dispoziție o serie de tipuri de sandvișuri și maximul de E-uri ce se pot regăsi în acestea, calculate în baza Testelor Comparative efectuate.
Să spunem că facem un sanviș cu Pâine, Margarină și Pate cu urmatoarele produse. Iată care sunt E-urile folosite:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Satul în care vin turiști din Austria, Germania, Belgia și de peste Ocean. Tanti Emilia dezvăluie secretele ciorbei de miel: ”Este regele ciorbei”
- O nouă escrocherie face ravagii în Franța. Ce este metoda "cetățeanul român"
- Acoperiș pe toate blocurile. Sociologul Bulai vine cu o idee inedită, ca la țară, dar cu ”super rentabilitate”: Micul Paris pe bune!
- Salariu minim mai mare decât cel minim pe economie și șase salarii compensatorii pentru toți angajații din bănci. Acordul parafat miercuri cu sindicatele
- Ucraina a refuzat ca o stradă din Odesa să se numească Mihai Eminescu. Ce variante au fost acceptate
- Mircea Badea, propunere tare pentru șoferii de mașini electrice: Ori protejezi natura, ori ce faci?!
- Mugur Ciuvică a spus cine ar fi cel mai bun președinte pentru România: E la ani lumină față de orice contracandidat / video
- Loto 6/49. Rezultatele tragerilor de joi, 25 aprilie, 2024. Report cumulat la Noroc de peste 1,85 milioane de euro
- Iohannis zice că "economia României nu șchioapătă". Coșea: Bineînțeles că nu, pentru că se târâie ca un melc. Ce îi trebuie pentru a deveni "tigru"