Probele scrise la bacalaureat încep luni, peste 2.600 de poliţişti asigură ordinea în 1.422 centre
Elevii susţin, începând de luni, probele scrise la examenul de bacalaureat, prima dintre ele fiind cea la Limba şi literatura română, peste 2.600 de poliţişti asigurând ordinea şi siguranţa publică în preajma celor 1.422 de unităţi de învăţământ unde se vor susţine examenele.
UPDATE:
Baremul de corectare pentru varianta 5 la examenul de Bacalaureat la Limba şi literatura română
Ca și în anii precedenți, cu câteva ore înainte de începerea primei probe, pe internet au început să circule așa zisele subiecte de la Limba romănă. Ba că va fi Ion, ba că Maitrey sau Ultima noapte de dragoste întâia noapte de război, toate aceste zvonuri false nu au făcut decăt să-i dezorienteze atât pe elevi, cât și pe părinți. La un moment dat circula zvonul și despre o așa numită bursă a prețului referitor la subiectul de la română.
Rămâne de văzut peste căteva ore, când se vor afla subiectele, cât de verosimile au fost zvonurile care au produs o adevărată degringoladă în rândul câtorva sute de mii de familii.
După proba scrisă de luni, la Limba şi literatura română, elevii vor susţine în 28 iunie testarea la Limba şi literatura maternă, în 29 iunie proba obligatorie a profilului, iar în 1 iulie proba la alegere a profilului şi specializării.
În 3 iulie vor fi afişate rezultatele, în 4 iulie vor putea fi depuse eventualele contestaţii, care vor fi rezolvate în 5 - 7 iulie, urmând ca în 8 iulie să fie afişate rezultatele finale.
Citeşte şi: Ce subiecte ar putea pica la proba scrisă de Limbă şi Literatură Română, de la Exaemnul de Bacalaureat 2011
Până acum, elevii au susţinut proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (6-8 iunie), cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (8-10 iunie), proba D de evaluare a compeţentelor digitale şi cea de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (20-23 iunie).
Poliţia Română anunţă, duminică, că poliţiştii vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la cele 1.422 de unităţi de învăţământ din întreaga ţară în care va avea loc examenul.
În acest sens vor acţiona 2.686 de poliţişti (2.143 de la structurile de ordine publică, 466 de la structurile de poliţie rutieră, alături de 77 de specialişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale).
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, afirma, în 6 mai, că la examenele de bacalaureat din acest an nu se va mai copia şi avertiza că "dacă alţii nu vor fi vigilenţi", ce s-a întâmplat în vămi se va întâmpla şi în educaţie.
Măsurile de securitate pentru eliminarea fraudei la examenul de bacalaureat au fost anunţate de ministrul Funeriu în 24 mai.
Demnitarul spunea că aceste măsuri au fost sporite şi că cei care copiază vor fi şi mai drastic sancţionaţi, urmând să fie eliminaţi şi să primească interdicţie de a participa la două sesiuni ulterioare.
Astfel, un candidat eliminat la examenul din vara lui 2011 pentru că a fost prins copiind nu va mai putea participa la sesiunea din toamna lui 2011 şi nici la cea din vara lui 2012. Ei vor avea dreptul să se înscrie abia la sesiunea de bacalaureat din toamna lui 2012.
Ministerul Educaţiei a instituit, la fel ca anul trecut, o linie verde pentru semnalarea tuturor tentativelor şi cazurilor de potenţială fraudare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News