Primăria Sectorului 1, reabilitarea blocurilor, fără costuri pentru proprietari
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Daniel Tudorache, primar Sector 1 București
Daniel Tudorache, primar Sector 1 București
Primăria Sectorului 1 alocă, în 2018, aproximativ 75 de milioane de lei pentru anveloparea blocurilor în urma relansării programul de reabilitare termică a blocurilor, informea instituția în urma aprobării bugetului pentru acest an.

Potrivit proiectului de buget aprobat în ședința de joi a Consiliului Local, Primăria Sectorului 1 va aloca în acest an aproximativ 75 de milioane lei pentru lucrările de reabilitare termică a blocurilor.

„Pentru noi, 2018 este anul relansării marilor proiecte de investiții și al lansării unor proiecte noi. Un obiectiv important al nostru îl constituie încheierea programului de reabilitare termică a blocurilor fără costuri pentru proprietari. Reluăm, astfel, investițiile în acest proiect din care au mai rămas de anvelopat 251 de blocuri", afirmă primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

[citeste si]

Potrivit Legii 231/2017 pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.18/2009, privind creșterea performanței energetice a blocurilor și Normativelor ISC, pot fi reabilitate blocurile de locuințe cu excepția:

➢ Blocurilor de locuințe clasate/în curs de clasare ca monumente istorice

➢ Blocurile de locuințe expertizate tehnic și încadrate în clasa I și II de risc seismic prin raport de expertiză tehnică, la care nu s-au executat sau se află în curs de execuție lucrări de intervenție pentru creșterea nivelului de siguranță la acțiuni seismice a construcției existente.

Ca parte a strategiei de regenerare urbană, Primăria Sectorului 1 a reabilitat termic, până în prezent, 839 de blocuri ( cu un total de 42.359 de apartamente).

Consiliul Local Sector 1 a aprobat în ședința de astăzi proiectul de buget aferent anului 2018. Veniturile bugetului general centralizat al Sectorului 1 sunt de 1.453.775,14 mii lei, informează Primaria Sectorului 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel