Postul OTV, obligat să-i dea drept la replică unui redactor de la Jurnalul Național
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
dan-diaconescu-otv
dan-diaconescu-otv

În urma unor ediţii ale emisiunii "Dan Diaconescu direct", un avocat din Timișoara şi ziaristul Mircea Opriş, de la Jurnalul Național, au făcut sesizări la CNA. Ambii au solicitat dreptul la replică, potrivit CNA.

În emisiunea din 22 februarie, moderată de Dan Diaconescu, au fost invitaţi Silviu Alupei şi Sorin Ovidiu Bălan, titlul afişat pe ecran fiind "Cât de mult poate regele exproprierilor Adrian Luca să influenţeze instanţele din Timişoara?". În emisiune s-a discutat despre mafia imobiliară, tunurile imobiliare din Timişoara şi în special despre Adrian Luca.

Potrivit CNA, în emisiune, Sorin Ovidiu Bălan şi Silviu Alupei au făcut trimitere la avocatul Florin Kovacs, spunându-se despre el că este "om de bază, conform presei locale, al domnului Luca". În acest context, Silviu Alupei l-a sunat în direct din studio pe Florin Kovacs, întrebându-l despre relaţiile pe care le are cu Adrian Luca. Avocatul a spus că nu îl cunoaşte pe Luca, cerându-i lui Alupei să nu mai vorbească "tâmpenii la televizor". În ediţia din 24 februarie, Silviu Alupei a vorbit despre Mircea Opriş, jurnalist la Jurnalul Naţional, despre care a spus că este "un ziarist apropiat domnului Luca (Adrian Luca, n.r.)". Totodată, Alupei l-a sunat în direct din studio pe Mircea Opriş, întrebându-l ce mai ştie despre Adrian Luca. În timpul scurtei discuţii telefonice, Mircea Opriş a spus: "(...) vă pot spune doar atât, ceea ce am scris eu despre afacerile imobiliare din Timiş, găsiţi pe Jurnalul Naţional. Mai mult de atât nu am ce să comentez"; "Stimate domn, eu nu sunt consilierul domnului Luca, nu-s apropiatul lui, aşa cum aţi spus. Sper că aveţi dovezi (...)", potrivit CNA.

OTV trebuie să acorde un drept la replică sau  scuze şi rectificări în cadrul aceleiaşi emisiuni, în acelaşi interval orar, de către moderatorul acestei emisiuni, Dan Diaconescu, se arată în sesizarea transmisă de Mircea Opriş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel