PNL, plan pentru revocarea lui Călin Popescu Tăriceanu de la președinția Senatului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sunt şanse mari ca revocarea lui Călin Popescu Tăriceanu de la conducerea Senatului să fie propusă chiar în şedinţa Biroului Permanent de luni, 16 februarie, în funcţie de ultimul bilanţ pe care îl vor face liberalii în cursul dimineţii de mâine.

Dacă cifrele nu sunt satisfăcătoare, atunci PNL va amâna încercarea de a-l schimba pe Tăriceanu de la conducerea Senatului pentru şedinţa de miercuri, urmând ca votul final să fie dat în plenul de joi, scrie gandul.info.

În locul şefului PLR, dacă va fi revocat, ar urma să vină, din nou, co-preşedintele PNL Vasile Blaga.

Săptămâna trecută, prim-vicepreşedintele PNL, senatorul Teodor Atanasiu, a declarat că liberalii au început strângerea de semnături pentru revocarea lui Călin Popescu Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului. Potrivit Regulamentului Senatului, pentru această procedură este nevoie de minimum o treime din numărul total al senatorilor.

Rareș Bogdan, după replica dură a lui Călin Popescu Tăriceanu pentru Klaus Iohannis: Atacă statul de drept și Justiția

În momentul de faţă, PNL are 59 de aleşi în Camera Superioară. Cu neafiliaţii şi UDMR ar ajunge la 73. Dacă acestora li se adaugă Mircea Geoană şi cei patru senatori care s-au alăturat noii formaţiuni anti-Ponta - Cătălin Croitoru, Valer Marian, Dan Tătaru şi Aurel Dan Ioniţă - liberalilor tot le-ar lipsi 7 voturi, deși nu este sigur nici că UDMR ar vota pentru revocarea lui Tăriceanu de la președinția Senatului.

Singura şansă pentru a se putea obține revocarea lui Călin Popescu Tăriceanu din funcție este ca alţi senatori UNPR sau PC să se alăture liberalilor.

Călin Popescu Tăriceanu, emoții pentru șefia Senatului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel