Plan împotriva lui Dragnea. Turcan: Se impune o...
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Raluca Turcan
Raluca Turcan
PNL, USR, PMP şi deputaţii neafiliaţi aparţinând Pro România au depus, miercuri, o propunere de modificare a Regulamentului Camerei, pentru ca preşedintele forului să poată fi revocat cu votul unei treimi din numărul deputaţilor, astfel încât Liviu Dragnea să poată fi schimbat, a anunţat Raluca Turcan.  

„Este un proiect legislativ pe care l-am avut şi în sesiunea trecută, care a fost respins, însă, în contextul în care preşedintele Camerei Deputaţilor este tot mai vizibil vinovatul decredibilizării instituţiei Parlamentului, decredibilizării imaginii României în străinătate, a devenit personajul care transformă forul de bază al legiferării din România într-o instituţie aflată la cherem personal, considerăm că se impune o dezbatere reală din nou despre posibilitatea revocării dlui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”, a declarat Turcan.

Ea a spus că îşi exprimă speranţa că, de data aceasta, dezbaterile vor fi 'mai temeinice'. 'Sperăm că vom ajunge ca şi alte grupuri parlamentare, altele decât cele care l-au propus pe preşedintele Camerei Deputaţilor, să poată să genereze propunerea de revocare, evident votul luându-se cu majoritatea deputaţilor', a adăugat Raluca Turcan.

Conform prevederilor actuale ale Regulamentului, preşedintele Camerei Deputaţilor poate fi revocat la propunerea grupului parlamentar care l-a propus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel