Peste 20 de străzi din BUcureşti vor avea piste de biciclete. Investiţii MAJORE!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Statul va investi 44,5 milioane de lei pentru amenajarea de piste de biciclete pe 21 de străzi, cu o lungime de 48 kilometri, informează Ministerul Mediului printr-un comunicat transmis miercuri.

Guvernul României a adoptat, la propunerea Ministerului Mediului, Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a Municipiului Bucureşti".

Adoptarea acestei hotărâri se încadrează în strategia autorităţii publice centrale pentru mediu şi schimbări climatice (prin Ministerul Mediului şi Administraţia Fondului pentru Mediu) de creare a cadrului legal pentru stimularea construirii de piste de biciclete în localităţi cu o populaţie de peste 20.000 de locuitori.

Jumătate de an pentru realizare

Valoarea investiţiei este de 44,5 milioane lei, pentru amenajarea de piste de biciclete pe 21 de străzi, cu o lungime de 48 km şi o suprafaţă totală de peste 166 m2. În plus, vor fi amenajate şi un număr de 420 de locuri de parcare pentru biciclete.

Durata de execuţie a proiectului este de şase luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel