Pericol ascuns pe plaja Mamaia. Tragediile se pot repeta
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Miercuri dimineața, o tragedie cumplită a avut loc pe plaja din Mamaia. Un bărbat și fiica lui, în vârstă de numai cinci anișori, au pierit în valurile mării sub privirile disperate ale mamei micuței. Incidentul nu este unul singular, iar salvamarii explică ce pericol ascunde Marea Neagră, aproape de plajă.

Evenimentele nefericite care i-au cutremurat, săptămâna aceasta, pe turiștii aflați pe plaja de la Mamaia, au o explicație, scrie stirileprotv.ro.

Un bărbat din Argeș și-a pus fetița de cinci ani într-o bărcuță gonflabilă pentru a o plimba pe mare. Speriată că cei doi nu mai ieşeau din apă şi nici nu-i mai vedea, mama fetiţei a alertat salvamarii şi autorităţile, sunând la 112. 

Din păcate, salvamarii au reuşit să aducă la mal trupul bărbatului, care era în stop cardio-respirator, iar trupul neînsuflețit al fetiței a fost scos din apă după mai bine de două ore de căutări. 

Salvamarii spun că în momentul incidentului marea nu era agită, scăldatul în apele mării fiind permis, dar că, probabil, un val a răsturnat bărcuţa în care se afla copila de cinci ani, iar tatăl ei s-a panicat. 

Potrivit salvamarilor, foarte aproape de plajă și unde apa nu este foarte adâncă, în Marea Neagră s-au format gropi adânci, cauzate de curenții puternici.

Fenomenul este deosebit de periculos pentru cei care se depărtează în larg la aproximativ 30 de metri de plajă, întrucât furtunile din larg aduc curenți puternici care formează pe fundul mării, uneori foarte aproape de mal, aceste gropi adânci, de peste doi metri și jumătate. 

Astfel de gropi au fost semnalate și la Neptun, motiv pentru care ele ar trebui semnalate, ceea ce ar duce la evitarea unor adevărate drame pentru turiștii care fac baie în mare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel